Prijava

Vaša prijava

Pripremite bicikl, donosimo Tour de Tur rute!


U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, Udruga „Zdrav Duh” po treći put organizira sportsko-rekreativnu manifestaciju „Tour de Tur 2014.“ koja će se održati u nedjelju, 27. travnja.

SVI NA BICIKLE

- Okupljanje će započeti u 10.00 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica kada kreće kolona gdje pozivamo sve mlade, odrasle građane, roditelje s djecom da se priključe na vožnju biciklima ulicama grada. Kolona će se zatim kretati relacijom Zagrebačka ulica – Ulica Ljudevita Posavskog – Ulica Matice hrvatske – Tržni centar – Zagrebačka ulica pa sve do cilja, Pučkog otvorenog učilišta – kažu iz velikogoričke Turističke zajednice.

bicilklisti-karta - satellite

Utrka kreće u 12.00 sati, također ispred POUVG-a, a svi koji žele sudjelovati u vožnji mogu se prijaviti na web stranicama Udruge „Zdravi Duh“ ili na dan manifestacije na prijavnim mjestima do 11.00 sati. Vožnja prijavljenih biciklista vozit će se lokalnim gradskim prometnicama te okolicom u tri kategorije:

XC (cesta-makadam-šuma) 43 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta za ljubitelje off-road) – CRVENA NA KARTI

Tourist (cesta-makadam) 30 km – težinski faktor: 3/5 (rekreacijsko-turistička ruta) – LJUBIČASTA NA KARTI

Pro Tourist (cesta) 56 km – težinski faktor: 4/5 (zahtjevnija ruta po asfaltu) – PLAVA NA KARTI

karta-biciklisti-rute

SPORT I ZABAVA

Osim bicikliranja, za sve građane i sudionike utrke, na cilju će biti organiziran sportsko-zabavni program (paintball, badminton, stolni tenis) i nastup poznatih goričkih bendova i druga iznaneđenja. Cijeli događaj osmišljen je u svrhu promocije biciklizma i zdravog života. Na taj način organizatori žele podsjetiti građane da svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša i vlastitog zdravlja vozeći bicikl te pokazati kako je bicikl odlično prijevozno sredstvo u Velikoj Gorici – jer svega za nekoliko minuta možete prijeći s jednog na drugi dio grada.