Prijava

Vaša prijava

OBILAZAK Škole spremne za početak! Grad svakom srednjoškolcu daje 1000 kuna

[]

Velikogoričke osnovne škole u novoj će školskoj godini spremno dočekati svoje đake, kako bi im početak novog obrazovnog perioda bio što ugodniji. U to su se uvjerili gradonačelnik Dražen Barišić i suradnici koji su obišli radove na školskim objektima, vrijedne oko 1,7 milijuna kuna.

Kvaternik i Habdelić spremni za energetsku obnovu

U dvije škole, koje su bile i glavne odrednice današnjeg obilaska, OŠ Eugen Kvaternik i OŠ Juraj Habdelić sve je spremno za energetsku obnovu, kako bi se i one (nakon Vukovine i Hribara) opremile se za viši energetski razred, te sukladno tome, smanjile troškove. Izrada projekta energetske obnove zgrade ovih osnovnih škola proračun je koštala 147 tisuća kuna za svaku školu.

Radilo se u drugim školama, centralnim i područnim i to na uređenju interijera te zamjeni već dotrajalih instalacija. U Kumičiću je napravljena sanacija podova i vrata na kabinetima, dok je u Kvaterniku napravljen projekt judo dvorane. U Šćitarjevu je saniran parket i rasvjeta u dvorani, u Velikoj Mlaki sanirana je ograda te dovršeno novo parkiralište, u Vukovini napravljena sanacija kotlovnice i kuhinje, popravljen je krov u područnoj školi u Buševcu i stubište u Rakitovcu. Osim toga kompletno je sanirana i Područna škola u Bukevju gdje su također trajali građevinski radovi.

„Želimo početkom nove školske godine djeci dati još veći i bolji standard u njihovim matičnim školama. Što se tiče početka nove školske godine i nastave, pratimo preporuke Nacionalnog stožera, pratimo epidemiološku situaciju i prema tome ćemo i mi organizirati rad u školama“, istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Srednjoškolcima s prebivalištem u Velikoj Gorici Grad daje 1000 kuna

Još jedna novost ove godine je i isplata novčane naknade svim srednjoškolcima s prebivalištem na području Grada Velike Gorice (bez obzira na to pohađaju li srednju školu u Gorici ili Zagrebu). Grad će svakom učeniku osigurati jednokratnu novčanu naknadu od 1000 kuna i tako im olakšati početak školske godine. U proračunu je za ovu stavku predviđeno 2,5 milijuna kuna. Prijave, uz potrebnu dokumentaciju, počinju 1.rujna, a detalji će biti objavljeni na webu Grada Velike Gorice.

Barišić je podsjetio i kako grad redovito stipendira učenike i srednjoškolce i to s 500 kuna za osnovnoškolce te s 1000 kuna mjesečno učenike srednjih škola, to prema uspjehu i socijalnom statusu, a dijeli i jednokratnu novčanu pomoć učenicima od 1000 do 3000 kuna. Tu su i besplatni udžbenici, osigurani pomoćnici u nastavi, te programi podrške učenicima kroz Centar za djecu i mlade.

„Lokalna zajednica ima važno mjesto u obrazovanju i odgoju djece i mladih i upravo kao grad ulažemo značajna sredstva u predškolstvo i školstvo. Osim toga, potičemo i daljnje školovanje mladih kako bi stvorili što kvalitetnije poslovne kadrove čime će se upotpuniti život grada velike Gorice“, zaključio je gradonačelnik.

Objava OBILAZAK Škole spremne za početak! Grad svakom srednjoškolcu daje 1000 kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.