Prijava

Vaša prijava

Barišiću na ispitivanju u PNUSKOK-u, evo što mu se stavlja na teret

[]

Gradonačlenik Velike Gorice i saborski zastupnik Dražen Barišić današnji će dan provesti na ispitivanju. Nakon što mu je Sabor izglasao skidanje imuniteta Barišić se, kako javljaju iz velikogoričke gradske uprave, sam uputio u sjednište PNUSKOK-a na Oranicama gdje ga čeka ispitivanje u slučaju “Janaf”.

Barišić je, zajedno s gradonačlenikom Nove Gradiške, Vinkom Grgićem, podsjetimo, osumnjičeni u aferi vezanoj uz Janaf i tvrtku Elektrocentar Petek, u kojoj je za financijske malverzacije osumnjičeno ukupno 13 osoba.

Konkretno, Barišića se sumnjiči se za trgovanje utjecajem i zlouporabu položaja i ovlasti. USKOK sumnja da je od rujna 2019. do 17. rujna 2020. kao gradonačelnik Velike Gorice namjestio naatječaj za pročistač tvrtki Elektrocentar Petek. Barišić je navodno od predsjednika Uprave VG Vodoopskrbe Tomislava Jelisaveca (koji je još jučer odveden na ispitivanje) tražio da poduzme niz nezakonitih radnji kako bi tvrtka prošla na natječaju i dobila posao vrijedan 148 milijuna kuna s PDV-om. Osumnjičene su i Mirjana Prodan, te Katarina Gašparac iz Vg Vodoopskrbe.

Slično se događalo i kod projekta sustava javne rasvjete, vrijednog 33 milijuna kuna. Barišić je, sumnja USKOK, izmanipulirao postupak javne nabave za projektnu dokumentaciju.

Objava Barišiću na ispitivanju u PNUSKOK-u, evo što mu se stavlja na teret pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.