Prijava

Vaša prijava

Aktivistica iz Estonije u Buševcu će pričati o uključivanju u zajednicu

['buš eko', 'Buševec', 'Estonija', 'kadri-mai kuldkepp', 'Ogranak Seljačke sloge Buševec', 'participativno upravljanje']

U ponedjeljak, 26. listopada, u Buševcu će se održati radionica na temu participativnog upravljanja i uključivanja lokalne zajednice s primjerima dobre prakse. Posebna zanimljivost je što će predavanje držati aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp koja će okupljenima ispričati o praksama u Estoniji. Osim toga, polaznici će imati priliku upoznati se s projektom Buš-Eko?! Podsjećamo, radi se o projektu u kojem sudjeluje i Ogranak Seljačke sloge Buševec, a koji je izabran u sklopu poziva Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo organizacija civilnog društva (OCD-a) i lokalne zajednice.

Idućeg ponedjeljka tako će se pričati o uključivanju lokalne zajednice, a predavanje će biti dobrodošlo svima koji bi se željeli uključiti sa svojim idejama i programima u povlačenje sredstava iz Europskih fondova.

Predavanje će početi u 18 sati. Na programu je prvo predstavljanje projekta Buš Eko!? s njegovim ciljevima i konkretnim aktivnostima, a nakon toga slijedi prezentacija na engleskom jeziku “Participatory Governance”.

Tada će se predstaviti Kadri-Mai Kuldkepp. “Opisati će nam svoj put kako je uopće postala aktivistica, kojim temama se bavi te kako je tekao njen profesionalni razvoj. Kroz samo predavanje Participativno upravljanje – saznati ćemo što je to, zašto nam je potrebno, koja je uloga donositelja odluka, a koja lokalne zajednice, kako uključiti što veći broj ljudi u aktivnosti lokalne zajednice, kako osnažiti lokalnu zajednicu te izgraditi kapacitete, a na kraju će nas upoznati s dobrim primjerima iz Estonije, kako su oni kod sebe to napravili.”, navode organizatori.

Sukladno naputcima i mjerama stožera, za sve sudionike su osigurane maske na ulazu kao i dezinfekcijsko sredstvo, no mole se polaznici da kod kuće izmjere temperaturu prije dolaska. Ujedno, za sudjelovanje je potrebna prijava na mob:098/971 22 73 ili na mail: irena.rozic@oss-busevec.hr.

Objava Aktivistica iz Estonije u Buševcu će pričati o uključivanju u zajednicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.