Prijava

Vaša prijava

Mjesec hrvatske knjige obilježen u Cicibanu čitanjem na otvorenom

['Dječji vrtić Ciciban', 'mjesec hrvatske knjige', 'razlistaj se']

Povodom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji je posvećen planeti Zemlji, a odvija se pod motom “Razlistaj se!” predškolska odgojno-obrazovna skupina Leptirići Dječjeg vrtića Ciciban sudjelovala je u projektu. Ovim se projektom Gradska knjižnica Velika Gorica (Knjižnica Galženica) uključila u nacionalni program pod nazivom Minuta za čitanje koji organizira Hrvatsko čitateljsko društvo.

“U nemogućnosti zajedničkog druženja s djelatnicima iz knjižnice zbog epidemioloških uvjeta, djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama provele vrijeme na dvorištu vrtića i u predivnom, jesenskom okruženju i suncem okupanom danu pročitali zajedno slikovnicu Nevenke Videk „Pismo iz Zelengrada“ koju su posudili u knjižnici za tu prigodu.”

Ova slikovnica prikazuje kako nemarni postupci ljudi, poput bacanja smeća u šumu ili potok, mogu utjecati na prirodu, vode, biljke i životinje. Najbolji dio druženja su dječje reakcije na ovu slikovnicu. Pročitajte ih u nastavku:

P.M. (5,7 god.): „Knjiga je poučna, zato jer se u prirodu ne treba bacati smeće!
J.H. (5,10 god.): „Tamo u Zelengradu žive životinje i moramo paziti na njih“.
J.Ć: (5,8 god.): „Čuo sam za Zelengrad, tamo je sve čisto i zeleno“.
F.C. (6,6 god.): „Trebamo se i mi skupiti i očistiti potok.“

Objava Mjesec hrvatske knjige obilježen u Cicibanu čitanjem na otvorenom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.