Općina Pokupsko raspisala je natječaj za dodjelu stipendije učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2020/2021. Kroz ovaj natječaj će se dodijeliti ukupno osam stipendija. Među njima su četiri stipendije za učenike i četiri stipendije za studente.

Mjesečni iznos stipendija je 400,00 kuna po korisniku u trajanju od devet mjeseci od 1. siječnja.

Kriteriji za učenike i studente

Među kriterijima za dodjelu stipendije stoji da učenici u prethodne dvije godine školovanja moraju imati najmanju prosječnu ocjenu 4,5 te da im prosječni ukupni neto prihod u posljednja tri mjeseca ne prelazi iznos od 170% neoporezivog dijela mjesečne plaće prema propisima RH (više od 6.800 kn po članu kućanstva mjesečno).

Studenti prve godine studija koji se prijavljuju trebaju imati završena dva razreda srednje škole s prosječnom ocjenom 4,5 a studenti stariji godišta trebaju imati jedinstvenu prosječnu ocjenu za prethodne dvije godine školovanja od najmanje 3,5. Isti je uvjet kao i kod učenika po pitanju socijalnog statusa.

Zahtjev se može predati do 10. veljače.

Kriteriji za dodjelu i dokumenti koje treba priložiti uz prijavu navedeni su u dokumentima: kriteriji, a obrazac se nalazi u nastavku.

PRIJAVNI-OBRAZAC

Objava Općina Pokupsko raspisala natječaj za učeničke i studentske stipendije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.