Prijava

Vaša prijava

Od danas ponovo dostupan sustav e-propusnice

['e propusnice', 'Zagrebačka županija']

Kako je prošlog tjedna službeno objavljeno na presici nacionalnog Stožera civilne zaštite, od srijede 23. prosinca do 8. siječnja 2021. godine kretanje između županija, izuzev Grada Zagreba i Zagrebačke županije –  koji će biti jedna cjelina, biti će onemogućeno bez propusnice!

Za razliku od prvog vala, ovaj su puta uvjeti za dobivanje iste uvelike postroženi i neće biti jednostavno dobiti dozvolu bez konkretnog i hitnog razloga.

Razlozi izdavanja propusnica

Opravdano kretanje je izričito u slučajevima pružanja medicinske skrbi, putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, te ostali opravdani razlozi. Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne u MUP-u radi provjera na terenu.

Evo kako predati zahtjev…

Zahtjevi za izdavanje propusnica mogu se predati već s današnjim danom, korištenjem usluga e-Građani OVDJE.

Zahtjev za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koje podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu, a ne gradskim/općinskim stožerima. Detaljne upute i pojašnjenja možete proučiti OVDJE.

Podsjećamo kako su propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnog boravka bile prvi put uvedene 23. ožujka i vrijedile su do 11. svibnja.

Objava Od danas ponovo dostupan sustav e-propusnice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.