Prijava

Vaša prijava

FOTO Vrtić Cicban dobio spremnike za razvrstavanje otpada u obliku životinja

['Dječji vrtić Ciciban', 'DV Ciciban']

Dvorište Dječjeg vrtića Cicban od danas krase novi spremnici za razvrstavanje otpada i to u liku životinja. VG Čistoća je u ovo adventsko vrijeme obradovala DV Ciciban i djecu koja ga polaze doniranjem ovih novih spremnika.

U svom slobodnom vremenu, kada su djeca na otvorenom će im biti ugodnije i ljepše. Učimo ih odvajanju otpada, kamo što ide tako da njegujemo i ekološki odgoj. Dobili smo status eko vrtića jer radimo na razvijanju eko svijesti i o načinu prehrane.”, govori ravnateljica DV Cicban Velika Gorica, Tatjana Karlović Oslaković.

Napominje i kako se sve radi u suradnji s roditeljima koji također poštuju zdrave namirnice, a djeca su o tome dodatno učila kroz radionice.

Višegodišnji projekt opremanja vrtića

Ova donacija ne bi bila moguća bez povoljne suradnje s VG Čistoćom. Ovaj dio aktivnosti samo je nastavak već uspješnog projekta. “Ovaj projekt je višegodišnji, do kraja godine planiramo opskrbiti sve vrtiće na području Gorice s ovim spremnicima za naše mališane. I sami znamo da se danas dosta potencira briga o okolišu, a najbitnije je krenuti s time od malih nogu kako bi i oni nas, starije, učili na koji način se što razvrstava.”, govori nam predsjednik uprave VG Čistoće, Ivan Rak.

Naglasio je i kako je ovo dio projekta uspostave novog sustava gospodarenja otpadom na području Grada te ispričao što ih očekuje u budućem periodu. “Kroz iduća dva do tri mjeseca će se izvršiti dostava preko 22 tisuće posuda za razvrstavanje otpada. Grad je potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i te posude su nakon dvije godine čekanja od kad je raspisan natječaj počele pristizati na naše reciklažno dvorište u Mraclinskoj Dubravi.“, dodaje.

U Velikoj Gorici oko 10 tisuća korisnika nema posude za razvrstavanje otpada te se očekuje u idućih pet mjeseci podijeliti te posude kako bi i oni imali kompletni sustav razvrstavanja otpada na kućnom pragu. Jedan od planova je i izrada polupodzemnih kontejnera kako bi se rasteretila spremišta u stambenim zgradama.

Objava FOTO Vrtić Cicban dobio spremnike za razvrstavanje otpada u obliku životinja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.