Prijava

Vaša prijava

SDP održao tiskovnu konferenciju nakon aktualca

['priopćenje aktualac', 'SDP Velika Gorica']

Klub vijećnika SDP-a je po završenom aktualcu održao tiskovnu konferenciju u kojoj je glavna tema bila Odluka o pomoći gospodarskim subjektima u Gradu Velikoj Gorici pogođenim pandemijom COVID-19 za 2021. godinu.

 

– Sve mjere koje predlaže vršitelj dužnosti Gradonačelnika je SDP predlagao još prošle godine u ožujku i travnju. Iste te mjere su tada bile odbijene bez ikakvoga obrazloženja. Ovim putem želim naglasiti kao ćemo te mjere svakako podržati jer su to zapravo naše, SDP-ove mjere, ali je nevjerojatno kako su neke mjere, kada ih predlaže oporba loše i odbijene, a kada ih predlaže vladajuća opcija ili v.d. Ačkar, onda su savršene, divne i krasne. Razlika je bitna između nas i njih, jer smo mi predlagali sa stvarnim ciljem da se pomogne gospodarstvenicima i svim onim obrtnicima koji su pogođeni COVID mjerama, kada je kriza krenula i kada je bilo bitno sačuvati svako radno mjesto – istaknuo je vijećnik Mario Zdelar.

 

Podsjećamo što sve obuhvaća ova Odluka: oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, naknade za korištenje ugostiteljskih terasa, obveze plaćanja zakupnineza poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice u potpunosti do 31. prosinca 2021. godine, kao i mogućnost privremenog proširenja terasa, a prema Odluci, poduzetnici i ugostitelji koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića (vinjaka, rakije i žestokih pića), prirodnih i specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 3% do kraja godine.

Naglasio je i kako se ove mjere se donose sada, dva mjeseca prije lokalnih izbora samo s jednom svrhom, kako bi se Krešimiru Ačkaru pomoglo u nastojanju da postane gradonačelnik, postavljajući pritom pitanje v.d. gradonačelnika do koje je mjere to vjerodostojno i je li to njegova vizija vjerodostojnosti.

– Činjenica je da je proračun za 2021. godinu već donesen. Uz ove mjere, logično je da će se slabije puniti proračun, a rebalans nije predviđen. Nas konkretno zanima koliko će to smanjiti sredstva u proračunu, od kojih projekata ćemo morati odustati, na koji način ćemo ‘pokrpati’ te rupe, jer to nigdje nije rečeno. Zaključno, u jednom uređenom gradu, kakvog mi želimo, koji se vodi odgovorno i stručno, ovo je apsolutni nered, nedopustivo, i još jedan dokaz da se grad vodi na nestručan ad hoc način i vrijeme je da se donese red kakav mi želimo uvesti kada dođu lokalni izbori, i kad ovaj način grada postane prošlost  – zaključio je Mario Zdelar iz Kluba vijećnika SDP-a.

Objava SDP održao tiskovnu konferenciju nakon aktualca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.