Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO: U petak osobno možete podnijeti zahtjev za obnovu potresom oštećenih objekata

['Pokupsko', 'potres']

Ovog petka, 12. ožujka će se mještani Pokupskog moći predati zahtjeve za obnovu potresom oštećenih objekata. Tog dana otvorit će se mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te će zaprimati i pružati pomoć pri popunjavanju zahtjeva.

Mobilni uredi Ministarstva zaprimati će Zahtjeve za obnovu na dvije lokacije: Dom kulture Opatija, Štimci 4, Pokupsko, od 09:30 do 17:00 sati i Zgrada Općine Pokupsko (općinska vijećnica), Trg Pavla Štoosa 15, Pokupsko od 09:30 do 17:00 sati.

Potrebna osobna, a drugi dokumenti poželjni

Napominju i kako će mještani moći pokrenuti postupak obnove samo uz predočenje osobne iskaznice. Uz nju je poželjno priložiti i dokaze:

  • Dokaz da je oštećena zgrada postojeća građevina (npr. građevinska dozvola, rješenje o izvedenom stanju, uvjerenje o vremenu evidentiranja građevine izgrađene do 15. veljače 1968., odnosno uporabna dozvola)
  • Dokaz o vlasništvu ili suvlasništvu (Izvadak iz zemljišne knjige)

Za one mještane koji nisu u mogućnosti dostaviti zemljišnoknjižni izvadak, Ministarstvo će po službenoj dužnosti zatražiti isprave, odnosno podatke kojima raspolažu druga tijela državne uprave ili tijela državne vlasti te javne službe.

Zahtjevi se mogu predati i online

Osim podnošenja zahtjeva za obnovu potresom oštećenih objekata putem mobilnih timova, zahtjevi će se moći podnositi putem:

• Digitalnog sustava e-Obnova putem sustava e-Građani,
• Preporučenom poštom na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te putem
• Dislociranih ureda Ministarstva.

Detaljne informacije o podnošenju Zahtjeva za obnovu mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva, link je dostupan i na stranici Općine Pokupsko.

Objava POKUPSKO: U petak osobno možete podnijeti zahtjev za obnovu potresom oštećenih objekata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.