U sklopu Dana održive energije Grada Velike Gorice građani će moći doznati više o aktivnostima na području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivih goriva i zaštite okoliša. O tome će biti riječ na konferenciji “Suradnjom do čiste i energetski održive Velike Gorice” koja će se održati u subotu, 14. lipnja, u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta.

Na sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koji će se smjestiti na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, izlagači će od 10 do 14 sati prezentirati svoje proizvode i usluge te posjetiteljima pružiti sve informacije o mogućnostima primjene. Sajam traje do 14. lipnja.

- U doba visoke razine dostupnosti informacija, pojam energetske učinkovitosti zvuči kao nešto što svakome treba, ali malo je građana koji razumiju što se zapravo dobiva ulaganjem u energetsku učinkovitost, koje su prednosti energetski učinkovitih proizvoda i usluga, kolika su zapravo ta ulaganja te koliki je očekivani period povrata uloženih sredstava – poručuju iz Grada.

U suradnji s udrugom Z.M.A.G. (Zelena mreža aktivističkih grupa) održat će se radionice za djecu iz velikogoričkih vrtića na kojoj će učiti kako recikliranjem uštedjeti energiju te tako doprinijeti racionalnom korištenju energije, sprečavanju klimatskih promjena i zaštiti okoliša.