Prijava

Vaša prijava

Još jedan rezultatski bljesak Atletske škole goričkog Maraton kluba

[]

Vrlo zanimljivo drugo kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS) za starije kategorije održano je u subotu, 24.travnja 2021. godine, na stadionu Atletskog kluba „Sloboda” u Varaždinu. Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica na ovom okupljanju atletičara iz 29 klubova sjeverozapadne Hrvatske predstavljalo je 23 pojedinačna natjecatelja uz dodatni nastup jedne, ali vrijedne, štafete.

Redoviti i kvalitetni treninzi pod vodstvom g. Franje Gavranovića opet su pokazali da velikogorička atletika ima svoje zaljubljenike i perspektivnu budućnost među najmlađim sugrađanima, što zorno potkrepljuju rezultati i masovnost naših članova na ovom natjecanju.

Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica s ovog natjecanja nosi tri prva mjesta i to redom: Ivan Toma Aščić u kategoriji mlađih kadeta u disciplini 300 m s vremenom 44,47 sek.; Tena Pertačić u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 1000 m s vremenom 3:12,27;  i, sada već  „pod normalno“, Nina Vuković u kategoriji žena na 600 m nosi pobjedu i postiže svoj osobni rekord s vremenom 1:32,58.

Druga mjesta ostvaruju Tena Martinec u kategoriji starijih kadetkinja u disciplini 300 m s vremenom 41:84 sek.  te štafeta 4 × 300 m za starije kadetkinje u sastavu Livija Debelić-Tara Petračić-Chiara Menalo-Tena Martinec.

Treća mjesta ostvaruju: atletski svestrana Ema Vuković u disciplini 100 m za starije kadetkinje u vremenu 13,32 (sa samo dvadeset stotinki sekunde iza pobjednice) te uvijek vrijedna i samozatajna Iva Karlović Papak na 1000 m u vremenu 3:20,25.

U disciplini 300 m za mlađe kadetkinje Atletska škola ostvaruje peti plasman sa Zetom Hećimović Obradović, deveto mjesto Petra Knežević i dvadeset i peto mjesto Tara Menalo. U istoj kategoriji za mlađe kadete sedmi je Marko Knežević, a osamnaesti Matej Buljan.

Na tisuću metara za mlađe kadete i plasman na šestu poziciju ima Bruno Martinčević,a na 100 m za starije kadetkinje članice Livija Debelić i Tara Petračić su jedanaesta odnosno trinaesta pozicija. Za starije kadetkinje predstavljala ih je Brigita Grčić kao petoplasirana. S istim plasmanom samo u kategoriji mlađih juniorki i disciplini 300 m penje se Lucija Sever. 1000 metara kod mlađih juniorki sedmo i osmo mjesto zauzimaju Anja Petračić i Antonia Silaj.

I na kraju, u kategoriji mlađih juniora Atletska škola ostvaruje identičan plasman na osmo mjesto i to u kategoriji 300 m za Viktora Benedettia i Martina Marčeca na trci od 1000 m.

S ukupno osvojenih 449 bodova na ovom natjecanju u Klubu smo više nego zadovoljni. Ovim putem želimo svim sportašicama i sportašima Zajednice športskih udruga Grada Velika Gorica izraziti podršku za promptni izlazak iz „novog normalnog” i povratak na ono „staro normalno“, kojim bi se otvorila mogućnost redovitih treninga i natjecanja pod jednakim uvjetima za sve kategorije klubova i vrste sportova – kazali su iz goričkog Maraton kluba.

Ukupni rezultati drugog kola HALS-a su dostupni ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti na Facebook stranicama goričkog Maraton kluba.

Objava Još jedan rezultatski bljesak Atletske škole goričkog Maraton kluba pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Smotra školskog glazbenog stvaralaštva