Prijava

Vaša prijava

Reagiranje na objavu otkaza dječjeg krosa na portalu VG Danas.


zajedno do uspjeha

Poštovani, internetski portal vgdanas (http://www.vgdanas.hr/) dana 24.07.2015. kao udarnu vijest u temi sporta stavio je obavijest Maraton kluba Velika Gorica o otkazivanju jesenskog dječjeg krosa pod naslovom „Maraton klub Velika Gorica odustao od organizacije Jesenskog krosa“.

 

U objavi je prenesen tek jedan manji dio od vrlo iscrpnog objašnjenja zašto Maraton klub Velika Gorica ove godine otkazuje jesenski dječji kros. Iako su novinari vgdanas vrlo dobro informirani o stanju u velikogoričkom sportu te se vidi da izvode ispravne zaključke, nespretnom formulacijom zapravo su bacili sjenu na velik dio organizacija i udruga u gradu Velikoj Gorici koje nam svake godine pomažu o organizaciji sportskih manifestacija. S obzirom da je internetski portal kao i tiskano izdanje novina vgdanas izuzetno čitano u gradu Velikoj Gorici odlučili smo promptnim reagiranjem zatražiti ispravak objave.

 

U članku se konstatira kako Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport nudimo potencijalne partnere, za koje mislimo kako su odgovorni za loše stanje u kojem se klub našao u 2015. Godini te je navedeno:. „Kao takve Maraton klub Velika Gorica navodi Zajednicu športskih udruga, Atletski klub Velika Gorica, Stručni skup učitelja TZK-a, Udrugu Zdravi duh i Gradsko društvo Crvenog križa.

 

Novinari vgdanas ispravno su zaključili kako je upravo ZSUGVG odgovorna za ukidanje financijskih sredstava Maraton klubu Velika Gorica, a sigurno da je tome pridonio i g. Branko Kaurić koji je član izvršnog odbora ZSUGVG i predsjednik AK Velika Gorica. No namjera Maraton kluba velika Gorica nije bila javna prozivka odgovornih nego davanje konkretnih realnih rješenje, kako da se Jesenski dječji kros doista i održi, unatoč tome što Maraton klub Velika Gorica financijski to nije u stanju podnijeti.

 

Priopćenje Kluba o otkazu krosa već je sadržavalo tri strane teksta kada je bilo poslano pa elaboracija zašto su baš navedene organizacije na popisu nije bila uključena u objavu. Kako bi popravili učinjenu štetu detaljno ćemo obrazložiti zašto su Gradu predloženi upravo navedeni partneri.

 

ZŠUGVG – Zajednica Športskih Udruga Grada Velike Gorice – je krovna organizacija velikogoričkog sporta koja raspolaže budžetom od preko sedam milijuna kuna. Jednako tako ZSUGVG svake godine raspisuje natječaj za javne potrebe u športu. Između ostaloga i postoji i kategorija „Organizacija međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih priredbi“ te smo na obrascu „F“ na isti poziv prijavili tradicionalnu športsku priredbu „Jesenski kros za djecu“ uz priloženi elaborat. Nažalost ZSUGVG nije na tu prijavu nikada odgovorila.

 

Atletski klub Velika Gorica – po svom djelovanju AK Velika Gorica iza MK Velika Gorica, od svih članica ZSUGVG najbliži je disciplini krosa pa vjerujemo da bi oni trebali moći organizirati Jesenski dječji kros. Tim više što (su si) im je ZSUGVG dodijelio za ovu godinu 160 tisuća kuna, dok je Maraton klub Velika Gorica dobio svega 15 tisuća kuna, dakle razlika je više nego deseterostruka!!! AK Velika Gorica poznat nam je po jednom šampionskom trkaću: Dini Bošnjaku. Maraton klub Velika Gorica poznat je po: organizaciji Turopoljske trke (nastupa preko tisuću trkaća), Velikogoričke kros lige (nastupa preko pedeset trkaća), Dječjeg krosa (nastupa preko četiristo malih trkaća), treninzima djece, treninzima odraslih te a i kao utemeljitelj Hrvatske udruga za cestovno i planinsko trčanje sudjelujemo u HUCIPT-ovim natjecanjima. Sve to nažalost vrijedi deset puta manje.

 

Stručni skup učitelja TKZ grada Velike Gorice – svake godine u sklopu Turopoljske organiziraju dječje utrke. Naši velikogorički profesori, animiraju djecu i pozivaju na dječje utrke pa zato i svake godine imamo brojnost od oko sedamsto djece na utrkama. Oni su ti koji izvrše prijave, označavaju stazu, vode brigu o utrkama, obradi rezultata, podjeli majica i diploma te im stoga ovom prilikom još jednom zahvaljujemo. Svakako su već nebrojeno puta dokazali svoju sposobnost i da imaju zavidno iskustvo iza sebe.

 

Udruga Zdravi duh – ima velik broj članova entuzijasta koji vrlo uspješno organiziraju manifestaciju Tour de Tur. Samim time nije potrebno govoriti o njihovim organizacijskim sposobnostima, s obzirom da svake godine izmame više od tisuću biciklista na velikogoričke ulice. Hvala im za to.

 

Gradsko Društvo Crvenog Križa Velika Gorica – pruža podršku svim hvale vrijednim događajima u gradu Velikoj Gorici. Na Turopoljskoj trci na četiri štanda duž staze brinuli su se o sigurnosti trkaća i građana, vjerujemo da će se odazvati i na poziv da besplatno pruže pomoć našim najmanjim sugrađanima ja Jesenskom dječjem krosu.

 

Još jednom napominjemo kako smo naveli predložene partnere za organizaciju dječjeg krosa kao konstruktivan prijedlog kako ostvariti ovu dugovječnu i svima dragu manifestaciju, s dobrom vjerom da će ista zbilja biti održana, a ne kao prozivka onih koji su doveli u pitanje Maraton klub Velika Gorica, a samim time i Jesenski dječji kros.

 

 

Lijep pozdrav.

 

U Velikoj Gorici, 24.7.2015.

 

Darko Mišerić, predsjednik