Prijava

Vaša prijava

Rezultati brdske trke “Trčimo čitaonici za rođendan” 2016.


Izvješće s brdske trke “Trčimo čitaonici za rođendan” održane u selu Gornji Kuti dana 16. srpnja 2016.

 

Prošlu je subotu održana prva brdska trka u selu Gornji Kuti, pokraj Brod Moravica u prekrasnom goranskom kraju u dužinu od oko 7 km (točnije 6,8 km). Trka je bila zamišljena kao popratno sportsko događanje u sklopu manifestacije obilježavanja 80 godišnjice Hrvatske čitaonice u selu Kuti osnovane još davne 1936. godine što posebno ukazuje na razinu tadašnjeg obrazovanja i kulture ovog kraja.

Na natjecanju su od strane MK Velika Gorica sudjelovali: Jasminka Zvonar, Esad Tašaković i Želimir Delač. Start je krenuo oko 11,30 h, a na samom startu, na žalost, tek 7 natjecatelja, no hrabrih odvažnih i smjelih koje u postizanju hvale vrijednih rezultata nije omela kiša koja je padala i padala…, cijelo vrijeme trke. Na cilj je prvi stigao Želimir Delač iz MK u vremenu 31:54, a nakon toga 3. Jasminka Zvonar (prva od žena i najmlađa natjecateljica J) u vremenu 31:54, te Esad Tašaković 5. u vremenu 40:19.

Trka nije bila posebno zahtjevna jer se većim dijelom staze trči nizbrdo. Start je bio kod predjela zvanog Lazica, gdje se okružen gustom šumom nalazi lijep lovački dom sa popratnim objektima (nadstrešnice, klupe…), a nakon starta trkači su krenuli nizbrdo u smjeru prema selu Delači, Moravičkim selima, zatim smjer Šimatovo… Tek nakon 4km pojavljuje se lagana uzbrdica, pa onda sve strmije i strmije do povratka u Kute gdje je kod crkvice bio cilj (visinska razlika cca 150 m).

Nakon završetka utrke oko 14 h bilo je proglašenje pobjednika i sudionika utrke. Dobili smo pehare i priznanja, a nakon toga omastili smo brke izvrsnim grahom, pivom i domaćom štrudlom. Tijekom cijelog događanja na repertoaru je bio bogat kulturno zabavni program (pleh glazba na početku, a zatim vokalno instrumentalni sastavi i tamburaši koji su cijelo vrijeme zabavljali posjetitelje, planinare i trkače).

Sve u svemu bilo je lijepo, zabavno i sadržajno (šteta da nije bilo ljepše vrijeme). Sve čestitke organizatoru, pohvale na osiguranju i organizaciji trke. Ovo može biti jedna vrlo perspektivna brdska utrka (ne previše zahtjevna – za sve naraštaje), pa se stoga nadamo se da ćemo se slijedeće godine naći na istom mjestu s mnogo više trkača i boljim vremenskim uvjetima.