Prijava

Vaša prijava

TRIBINA: REKREACIJA GRAĐANA U VELIKOJ GORICI


Maraton kluba Velika Gorica organizira

TRIBINU

REKREACIJA GRAĐANA U VELIKOJ GORICI

 

Tjelesna aktivnost nije samo bitna zbog zdravlja i ljepote, nego i zbog općega psihofizičkog osjećanja, smanjenja stresa, boljega sna i kvalitetnijega življenja. Prečesto se ne obraća pozornost na to da je šest posto nezaraznih kroničnih bolesti i čak devet posto preuranjenih smrtnih slučajeva povezano s tjelesnom neaktivnost

Strategija razvoja športa Grada Velike Gorice 2011-2015. godine prepoznala je važnost, ali i nedostatak ponuđenih sadržaja u segmentu rekreacije građana. Do kraja dvadesetog stoljeća sportsko-rekreacijsko vježbanje predstavljalo je za većinu ljudi, u razvijenim zemljama, koristan način provođenja slobodnog vremena, a učinkovitost vježbanja i kretanja bili su predmetom istraživanja znanstvenih područja koja se primarno brinu o unapređenju zdravlja i kvalitete življenja.

Tribina otvara prostor za diskusiju i prijedloge na koji način ponuditi rekreacijske sadržaje građanima, podignuti razinu svijesti o važnosti fizičke aktivnosti i potaknuti građane na promjenu životnih navika uvođenjem svakodnevne tjelovježbe.

Maraton klub Velika Gorica predstavit će svoju inicijativu „Život u pokretu“, rekreacijski program namijenjen građanima Velike Gorice. Izlaganja, rasprava i diskusija pomoći će oblikovanju strategije razvoja rekreacije na području Grada.

Tribina se održava u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Zagrebačka 37, na prvom katu u konferencijskoj dvorani 03.10.2013. sa početkom u 18 sati.

Tribina je otvorena za javnost i sve zainteresirane dionike koji žele unaprijediti rekreacijske aktivnosti grada Velike Gorice.

U Velikoj Gorici, 26.09.2013.

Predsjednik M.K. „Velika Gorica“

Darko Mišerić

logo01

 


Modelarska liga Zagrebačke županije