Prijava

Vaša prijava

Rezultati 22. Turopoljska trke 2014. godine


Rezultati 22. Turopoljske trke.:

Pucanj iz topa Turopoljskog banderija, u 10:30,  označio je početak utrke kroz središte Velike Gorice. U polumaratonskoj utrci duljine 21 kilometar protrčalo je nekoliko stotina trkača, od kojih je ove godine najbrži bio kenijski trkač Mwangi Joel Maina iz kluba VW Sport Promotion (KEN), s vremenom 1h:04min:37sec. Za svega nekoliko sekundi srušen je rekod mitinga od 1h:04min:51sec koji je držao poznati hrvatski atletičar Slavko Petrović. Desetak minuta nakon njega kroz ciljnu ravninu, s vremenom 1h:16min:10sec, prošla je i prva žena, prošlogodišnja pobjednica Tünde  Szabó iz Mađarske. Onda nije uspjela srušiti rekord Lucije Kimani 1h:14min:23sec, također tamnopute kenijske atletičarke, ali je od prošle godine popravila vrijeme za četiri minute.

Solidan nagradni fond privukao je i druge odlične trkače iz susjednih zemalja, već par godina zaredom nastpaju Nagy Tamás iz Mađarske, koji je ove godine osvojio srebrno te Samardžić Srđan iz BiH koji je odnio broncu. Matošević Matea hrvatska je atletičarka koja je osvojila drugo mjesto, a treće mjesto osvojila je Belović Valentina.

Vremenski uvjeti za trčanje bili su relativno povoljni, naoblaka, a tijekom utrke povemeno je rominjala blaga kišica uz nešto vjetra. Neposredno prije samog starta palo je malo više kiše koja je namočila cestu, stvorila lokve uz rubove ceste i neprilike trkačima radi mokrih i teških tenisica.

ČESTITKE SVIM TRKAČIMA I SUDIONICIMA. OČEKUJEMO VAS I DOGODINE.

Maraton Klub Velika Gorica