Prijava

Vaša prijava

“Božić u Gorici”


Mir i radost božićne pjesme odjekivali su sinoć na devetom “Božiću u Gorici”. Nastupili su brojni izvođači. “Jane” su pjevale samostalno i sa solistima Draženom Kurilovčanom, Ljubom Vukovićem, Stjepanom Vlahovcem i Zvonkom Kompesom. Osim njih, blagoslovljen su Božić i sretnu Novu godinu Goričankama i Goričanima pjesmom, tradicionalnim napjevima Hrvatske i Turopolja redom poželjeli KUD “Nova zora”, KUD “Pleso”, KUD “Mičevec”, KUD “Stari Grad”, Crkveni zbor “Sv. Cecilija”, KUD “Dučec”, Dječji zbor “Zlatni cifreki”, “Zlatne godine”, KUD “Velika Mlaka”, Hrvatsko pjevačko društvo “Kučani”, Zbor umirovljenika “Turopoljska zvona”, Vokalisti sv. Josipa, KUD “Gradići”, Folklorni ansambl “Šiljakovina”, Tamburaški sastav “Alibi”, solisti Josipa Gvozdanić i Tomislav Fratrić. Orkestrom VGF-a ravnao je Ivica Potočnik.

“Dučec” je izveo novu pjesmu “Turopoljski Božić” za koju je tekst napisao Tomislav Galeković Brko, a aranžman Ivica Đuričić.

– U ime Velikogoričko-odranskog dekanata svim vašim čitateljima želim sretan Božić, dan Isusovog rođenja. Želim obilje zdravlja i božjeg blagoslova u vašem životu i dao Bog milost da bude u svakom od nas, u našem srcu rođen Isus. Jednako tako da imamo snage u našoj ljudskosti prepoznati njegov život u obrazu brata čovjeka. Je li to roditelj, dijete, bližnji u bilo kakvoj nevolji, to je Gospodinov obraz. Rekao je, što ste učinili jednome od moje najmanje braće, meni ste učinili. Želim svima sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu – rekao nam je dekan Đuro Sabolek, vukovinski župnik, koji se božićnom čestitkom obratio izvođačima i okupljenima.

– Božićno vrijeme je vrijeme radosti i veselja i sugrađankama i sugrađanima čestitamo sretan i blagoslovljen Božić. Brojna naša kulturno-umjetnička društva i ansambli potvrđuju da je naš grad bogat kulturom. Mi smo grad mladih, grad prijatelj djece, grad sporta, a i te kako smo grad kulture. Svim Goričanima želimo sretnu, veselu, uspješnu i prije svega zdravu 2017. godinu – iz Grada su božićnu čestitku i novogodišnje želje poslali gradonačelnik Barišić i dogradonačelnik Kolarec.

Foto: Vladimir Štarkelj
Foto: Vladimir Štarkelj

Post “Božić u Gorici” je prvi puta viđen na MRACLIN . HR.