Prijava

Vaša prijava

Još o neovlaštenim radovima na prilazu Mraclinskoj dubravi


Poštovani mještani Mraclina!

Kao što ste već upoznati prijavio sam neovlaštene radove na parceli s lijeve strane kod ulaska u smetilište. Inače, to je državna zemlja, oduzeta nama Mraclincima u komunizmu, zakonom iz 1947.godine. Zemlja je oduzeta plemenitoj sučiji Mraclin. HDZ-ova uprava mjesne zajednice na čelu s Nikolom st. pl. Cvetnićem Esperantom podnijela je 1990. zahtjev za povrat tog zemljišta našem selu, koji do danas nije riješen. Osobno sam ga predao tadašnjem Uredu za povrat imovine oduzete u komunizmu.

Grad Gorica je na temelju zahtjeva gradonačelnika Picule dobio od države RH kao vlasnika, pravo korištenja cca 7 ha poljoprivrednog zemljišta, na kojemu do dana današnjega nije počeo raditi ništa, kao što od 2009. navodno grade cestu prema smetilištu od nadvožnjaka u Turopolju, a koje nema pa nema.

Uglavnom, ponovo sam kao građanin prijavio Ministarstvu neovlaštene radove i devastaciju poljoprivredne površine. Obzirom da se to događa po drugi puta u nekoliko mjeseci, podnio sam kao građanin i kaznenu prijavu protiv odgovorne osobe tvrtke Čistoća d.o.o. Ivana Raka, a on će u istražnom postupku reći tko mu je zapovijedio da izvodi neovlaštene radove mehanizacijom gradske tvrtke, a bez ikakvih oznaka na ilegalnom gradilištu.

Molim sumještane da mi dojave svaku nezakonitost vezanu uz smetilište na e-adresu: kreso.hubak@ hzzo.hr, ili na mob. 098/9824-617, obzirom da imam građanske hrabrosti javno govoriti o tome. Naročito pozivam Mraclince, zaposlenike smetilišta, da mi dojave sve nepravilnosti u radu istog, jer mislim da budućnost nas i naše djece ne može ovisiti o neznalicama u gradskoj upravi i u upravi VG Čistoće. Neću nikome odati izvor informacija jer i dosadašnje akcije nas građana na bi bilo moguće provoditi bez informacija iznutra.

S poštovanjem,
Građanin Krešo Hubak