Prijava

Vaša prijava

Treći dan Devetnice


Vjernici iz Mraclina danas treći dan hodočaste Gospi Vukovinskoj prenoseći Joj svoje želje i molitve za zagovor kod Njezinog Premilosrdnog Sina. U vukovinskoj crkvi svake se večeri okupi veliki broj hodočasnika iz naše i svih okolnih župa. Prečasni velečasni mr. sc. Robert Šreter svojim poučnim propovijedima svakome od nas dan za danom ostavi trag koji nas tjera na duboko razmišljanje o našoj vjeri.

– Čitanja iz evanđelja nisu lijepe priče i bajke već istiniti događaji za koje nam je potrebno puno vjere, kao što je imala Blažena Djevica Marija. To su stvari koje ne može dokučiti niti jedna znanost, potrebno je samo otvoriti naša srca Gospodinu i ta čuda krenu sama od sebe. Isus je uvijek tu i čeka nas, ali sve je na nama. Ukoliko nismo dali svoj pristanak, otvorili svoje srce i dali ga njemu na raspolaganje, ništa se neće dogoditi. I dalje ćemo lutati u svojim teorijama traženja vjere i Boga i ostati daleko od Njega – rekao je između ostalog predvoditelj ovogodišnje Devetnice prečasni Šreter.

Svaki dan u 18 sati kreće se iz Mraclina i svi još uvijek imaju priliku priključiti se. Jer kao što je bilo rečeno ovih dana, vjera nije samo fešta i proslava već je više od toga – i pokora i post i odricanje. Ove visoke temperature pravi su test za sve nas da provjerimo koliko smo stvarno spremni obnoviti svoj duhovni život.

Pridružite nam se!