Krajem prošle, 2018. godine, sjedimo u omiljenom baru na kavi i kujemo planove za 2019. Imamo puno klinaca u klubu, treba ih zadržati, motivirati da se bave sportom čim duže – nogometom. Razmišljamo: uz naporne treninge i utakmice, djecu bi bilo dobro počastiti i nekim izletom na proljeće. Ideja po ideja… i sjetimo se najboljeg mogućeg izleta – razgledavanje stadiona Maksimir! Dalje pričamo – već kad smo tam, možda bi se dalo organizirati i kakvu prijateljsku utakmicu. Pitamo Davora za stolom kraj nas, inače vrlog poznavatelja nogometnih prilika u Mraclinu, jel’ ikad koja selekcija NK Mraclina igrala protiv Dinama, na Maksimiru? Veli Davor: „Igrali mi – Joškecovi pioniri… Davno, davno bilo je, negdje krajem sedamdesetih…bili smo s Dinamom u ligi“. Dobacimo, predugo je prešlo od toga, treba ponoviti! Pet mjeseci kasnije došao je i taj dan – 2. svibnja 2019., u 15 h – djeca i roditelji selekcija prstića i početnika NK Mraclin – uputili se na dugo očekivani izlet – na stadion Maksimir!

Razgledavanje stadiona Maksimir

Po dolasku na stadion Maksimir, prvo smo imali organizirano razgledavanje stadiona. Razgledavanje je jednako oduševilo djecu i roditelje, a u sklopu razgledavanja vidjeli smo impresivnu trofejnu sobu, hotel u kojem prije utakmica boravi prva momčad Dinama ili hrvatska nogometna reprezentacija, kapelicu, svlačionice, tunel i na kraju – osjetili smo prekrasni maksimirski travnjak!

Trofejna soba sa svim važnim trofejima i uspomenama na važnije utakmice
Izlazak iz tunela na maskimirski travnjak
Prstići s trenerom kraj maksimirskog travnjaka

Informativno, cijena pojedinačne ulaznice za razgledavanje iznosi 20 kn, dok je cijena za grupno razgledavanje 10 kn po posjetitelju, naravno uz stručno vodstvo. Sat i pol vrhunske zabave za 10 kn!

Rezultat nije bio u prvom planu

Nakon razgledavanja stadiona, naša djeca odmjerila su snage sa vršnjacima iz Dinama. U nastavku donosimo nekoliko fotografija sa utakmica, a više fotografija pogledajte u galeriji na Facebook profilu NK Mraclin – ovdje.

Detalj s utakmice prstića – vjerni navijači
Detalj s utakmice prstića – jedan od naših napada i sigurna obrana golmana
Limači pred utakmicu s trenerom
Detalj s utakmice limača

Fotografije: Josip Kos, Daniel Vinetić