Za nogometašima Mraclina tri su tjedna pripremnog razdoblja i dvije teške utakmice, protiv Poleta i juniora Hrvatskog dragovoljca. U “najtežem” dijelu priprema, ovoga vikenda igrali su na turniru u Mičevcu gdje je sudjelovalo 8 momčadi, te se vratili kući s peharom za osvojeno prvo mjesto. Sasvim zasluženo!
U prvoj utakmici igrali smo s Vatrogascem iz Kobilića i pobjedili rezultatom 3:0. Strijelac dvaju pogodaka bio je Domagoj Desput, a jednog Mario Kos. Odigrali smo jako dobru i discipliniranu utakmicu na kojoj je pobjeda mogla biti i izraženija, no nismo iskoristili veliki broj šansi. U polufinalu teška utakmica s ekipom Lomnice po jako sparnom vremenu. Lomnica je povela odmah u trećoj minuti, no Jurić je izjednačio već u šestoj. Do pobjede dolazimo pred kraj utakmice sa još dva pogotka Jurića – prvi iz kaznenog udarca kad je srušen Bartolić, a drugi iz blizine. Finale je donijelo utakmicu protiv Dinamo Hidrela koju smo pobjedili rezultatom 1:0, a strijelac nakon prekida je bio Mario Kos. Naša momčad bila je mnogo bolja tijekom velikog dijela susreta, naši protivnici su se uglavnom branili i pokušavali iz kontri. U takvoj igri promašili smo nekoliko prilika, nismo bili koncentrirani u više situacija, te je Jurić promašio i kazneni udarac, odnosno vratar mu je obranio. Tijekom cijelog susreta smo bili bolji i trebali utakmicu riješiti mnogo prije kraja. Pred kraj utakmice naši suparnici nisu imali što izgubiti, te stvaraju nekoliko nezgodnih situacija koristeći pad naše koncentracije, a vjerojatno i snage.

Iako nismo igrali u punom sastavu te nam je, zbog ozljeda ili godišnjih odmora, nedostajao veliki broj igrača (kao i drugim ekipama), ovim turnirom možemo biti više nego zadovoljni. Naši igrači ostavili su zadnje atome snage na terenu, te zaslužili trofej najbolje momčadi na turniru. Uz osvojeno prvo mjesto, za najboljeg igrača turnira proglašen je naš igrač Josip Dolibašić. 
Ovog tjedna nastavljamo s pripremama, nova pripremna utakmica je u srijedu u Mičevcu s Klasom u 18.00 sati, a za vikend igramo na turniru u Meštrici. Prvi protivnik u subotu s početkom u 18.30 je momčad Kupe iz Pokupskog.
Do početka prvenstva je nešto manje od dva tjedna, naša momčad ulazi u završnu fazu priprema, a mi jedva čekamo početak prvenstva.

Foto: Nedjeljko Babić i Vladimir Vinetić