Prijava

Vaša prijava

Trener Marko Pancirov očito je momčadi dao novu dimenziju


Mraclin je u velikom nizu, čak sedam pobjeda za redom. Kroničar novije povijesti kluba i pisac ovih redaka bilježi da je najveći rezultatski niz Mraclina iz sezone 2002./2003., kada je bilo čak 16 pobjeda u nizu. Ova nadarena generacija koju vodi trener Marko Pancirov trenutno ima rezultatski kontunuitet koji želi nastaviti. Trenera Pancirova upitali smo koji su faktori uspjeha ove jeseni?

– Ključ je u kvalitetnoj doselekciji kadra iz prošle sezone te rad na treninzima. Znanje nogometa mojih igrača nije upitno, no kroz doselekciju smo zaoštrili konkurenciju, odnosno nema igrača koji je siguran za udarni sastav, a kroz treninge smo tu pojedinačnu kvalitetu igrača ukomponirali u momčad.

Možeš li nam dati generalnu ocjenu sadašnjeg stanja seniorske momčadi Mraclina?
– Definitivno nismo završili sa doselekcijom igrača. Želio bih dodatno zaoštriti konkurenciju na još dvije pozicije i to ćemo pokušati napraviti na zimu. Zadovoljan sam igračima koji su trenutno tu, odgovorni su u dolascima na treninge i trude se usvojiti sve smjernice u koje ih upućujem. Uživam u vremenu provedenom s njima, u momčadi je dobra atmosfera i potpuno sam ispunjen u suradnji s igračima.

Veliku važnost daješ fizičkoj spremi i motivaciji igrača bez obzira o kojem se rangu natjecanja radi.
– Veliku važnost dajem stvaranju igre! Smatram da surađujem s dečkima koji razumiju nogomet i koji imaju mogućnost rezultat napraviti kroz igru. U doselekciji igrača ovog ljeta sam isključivo tražio igrače koji imaju kvalitetne radne navike, koji su karakterni i odgovorni u dolascima na treninge. Isključivo zato što sam želio stvarati igru! Kad imaš karakterne dečke, onda motivirati igrača nije problem. Naravno, preduvjet kvalitetnom radu i igranju je kvalitetna fizička sprema i dobra atmosfera.

Mraclin se vraća domaćim igračima – Ivan Kos, Mario Kos, Juraj Cvetnić, Željko Babić, Ladislav Roginić i Petar Bartolić ponikli su u klubu, kasnije pekli zanat u višerangiranim klubovima. Njihov povratak govori da se u Mraclinu dobro radi?
– To je bogatstvo ovog mjesta i kluba. Nabrojani dečki su još vrlo mladi, imaju prostora za napredak i vjerujem da će se taj napredak kroz kvalitetan rad s vremenom vidjeti u njihovim prezentacijama u plavom dresu. Infrastruktura je takva da svi zajedno možemo uživati u uvjetima i uložiti maksimalan trud kako bi napredovali i uveseljavali sve ljude kojima je Mraclin u srcu.

Poznato je da ljetos mgotovo nije bilo odlazaka u klubu. Imaš širok igrački kadar. Dolaskom Augustića, Desputa, Babića, Bartolića i Roginića momčad je dobila novu sliku, oni tvore pravu momčad u kombinaciji sa starosjediocima?

– Zaboravili ste vratara Marića, koji me u suradnji sa svojim kolegom Dražićem doveo u situaciju da na toj poziciji imam slatke brige. Pohvale za rad u prijelaznom roku svakako treba dati upravi kluba, a ponajviše zbog toga što su kod svakog angažmana tražili moje mišljenje. U odnosu na prošlu sezonu konkurencija je doista zaoštrena, a samim tim smo dobili kvalitetniji odaziv na treninge i mogućnost stvaranja igre.

Prvenstvo je dugo, zasigurno će biti i padova u igri. Mraclin je jedan od kandidata za viši rang. Koje momčadi smatraš najvećim suparnicima Mraclinu prema Jedinstvenoj županijskoj ligi?
– Naša je ambicija maksimalan pristup svakoj sljedećoj utakmici, maksimalno uvažavanje svih suparnika. Taj respekt ćemo pokušati pokazati kroz dobar nastup u našim utakmicama. Svaki sliedeći suparnik koji nam dolazi prema rasporedu naš je najveći konkurent, laganih protivnika nema – rekao je na kraju trener vodeće momčadi I. županijske lige, Marko Pancirov.

Foto: Vitomir Štuban