Pozivamo djecu i njihove roditelje na druženje u Parku Tomislava Hrkovca, kod Zgrade ove subote, 23. studenog u podne. Povod okupljanja je sadnja drveća u znak obilježavanja tridesete godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta na Generalnoj skupštini UN-a. 

Naime, 20. studenog 1959. godine, na Međunarodni dan djeteta, Glavna skupština UN-a je usvojila Deklaraciju o pravima djeteta s ciljem jačanja društva u kojem će svaki pojedinac uživati temeljna ljudska prava. Sva su prava temeljena na potrebama djece koje odrasli trebaju zadovoljiti kako bi djeca izrasla u zdrave, odgovorne odrasle osobe spremne za sve izazove koje nosi odrasla dob. Prava sa sobom nose i obaveze te je odgovornost odraslih da nauče djecu odgovorno ispunjavati te obaveze u skladu s njihovim razvojnim sposobnostima. Jedan od načina ostvarivanja prava na sudjelovanje je i pomoć u sadnji drveća, što je ujedno i briga o okolišu u kojem naša djeca rastu i žive.

Vidimo se u subotu u 12,00 sati u Parku Tomislava Hrkovca. Djeco, svakako ponesite svoje lopatice i grabljice kako bi si osigurali aktivno sudjelovanje u sadnji! Veliki pomagači će biti najmlađa folklorna skupina KUD-a Dučec i njihovi roditelji pa dođimo i pomozimo im u ovoj akciji!