Prijava

Vaša prijava

Obilježen 100. broj časopisa za sportsku rekreaciju “Sport za sve”


Mraclin se još jednom pokazao dobrim domaćinom jedne sportske i publicističke manifestacije: u petak je u Društvenom domu svečano obilježen 100. broj i 40. obljetnica izlaženja magazina “Sport za sve”, časopisa Hrvatskog saveza za sportsku rekreaciju. Bila je to prilika da pod našim krovom ponovo susretnemo istaknute predstavnike nacionalnoga sportskog života, predvođene prof. emeritusom dr. sc. Vladimirom Findakom, predsjednikom HSSR-a i glavnim urednikom časopisa, te proslavljenim olimpijcem, višestrukim svjetskim i evropskim prvakom Damirom Martinom, sada i podpredsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora. Domaćini proslave bili su Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice i NK Mraclin – predvođeni predsjednicima gg. Goranom Kovačićem i Goranom Vukašincem – a nezaobilaznu potporu pružili su MO Mraclin, KUD Dučec i DŽ “Anđela Lovreković”. 

Nakon pozdravnih priječi domaćina o značaju časopisa i samog Saveza govorili su dr. sc. Findak te izvršni urednik časopisa g. Milan Ilić, koji o ovom vrijednom naslovu naše sportske publicistike skrbi već punih četrdeset godina. Podpredsjednik HOO-a Martin spomenuo je značaj sportske rekreacije u sustavu sporta, a iskoristio je priliku da naglasi svoje zadovoljstvo što je nedavno postao naš gorički sugrađanin. I domaćini su se imali čime pohvaliti pa je tako predstavljen upravo pokrenuti sportski magazin goričke Zajednice “Retrovizor”, urednika Davora Štubana. Na završetku službenoga dijela dr. sc. Findak dodijelio je prigodne zahvalnice organizatorima, a potom se prešlo na turopoljski domjenak – majstorski spremljene štrukle i kotlovinu – što su gosti, pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, sa zadovoljstvom dočekali. Spomenimo i to da je čitavu priredbu popratila ekipa Sportske televizije.

Iako je zavjesa nad pozornicom Društvenog doma bila spuštena, u nastavku večeri publika je doista imala priliku gledati pravu dramu: polufinalnu utakmicu naših i norveških rukometaša na Evropskom prvenstvu. Nakon cjelovečernjeg trilera naši su u zadnjim sekundama drugog produžetka, na oduševljenje cijelog Doma, izborili finale. To je dodatno diglo atmosferu, a spomenimo da se “na marginama skupa”, kako se to obično kaže, odigralo nekoliko zanimljivih susreta. Podpredsjednik HSSR-a g. Ivan Lovreković upoznao se s članicama mraclinskog Društva žena koje nosi ime njegove tete Anđele i prisjetio se svojih djetinjih boravaka u Mraclinu. Članovi NK Mraclin, pak, rado su se podružili s Damirom Martinom i poželjeli mu da nakon dva olimpijska srebra – i operacije kuka – u Goricu ove godine donese i zlato.

Foto-galerija: Vitomir Štuban