Prijava

Vaša prijava

Trener Rijeke priznao da ga brine realizacija, a raduje ga ostanak momčadi na okupu

[]

RIJEKA  Današnjom press konferencijom trener Željko Sopić i Niko Galešić najavit će izazovno proljeće Bijelih na dva kolosijeka, a već sutra momčad kreće put Velike Gorice gdje je u srijedu od 17 sati čeka zaostala utakmica četvrtoga kola s Goricom, trenutno petoplasiranom momčadi HNL-a, bodovno izjednačenom s Osijekom. Bit će to tek drugi ovosezonski sudar Rijeke i Gorice, a već 11. veljače Sopićeva momčad morat će na drugo, redovno gostovanje u Turpolje. Prva, tvrda utakmica na Rujevici krajem listopada završila je minimalnom pobjedom Riječana (1:0) ranim golom Marca Pašalića u sedmoj minuti.

Obje momčadi u pripremama su odigrale četiri utakmice sa »šarenim« rezultatima. Riječani su pobijedili slabašno Radomlje nakon što su tek u nastavku slomili otpor pretposljednje momčadi Slovenije, u najjačkoj provjeri bili su pod priličnim pritiskom Sturma i izgubili od drugoplasirane austrijske momčadi, dok su u dvije domaće provjere remizirali. Prvo s Bravom u generalki po izuzetno teškim uvjetima, a kasnije i s Opatijom u matineji kad je igrala druga momčad.

Gorica je pak bila izrazito efikasna protiv Rudeša i beogradskog Radničkog kojima je zabila ukupno osam golova, od čega je četiri postigao Ante Jurić, a da niti jedan nije primila, potom ju je prizemljila Istra 1961, dok je posljednji susret u Medulinu s Varaždinom završio bez golova, ali i ranije zbog velike kiše.

Uoči najnovijeg ogleda, kod Riječana je pod znakom upitnika nastup kapetana Labrovića i iskusnog stopera Mitrovića, jedan je bio bolestan i propustio generalku, drugi ima manjih problema s kukom. Od ranije Sopić ne može računati na zambijskog reprezentativca Bandu koji sudjeluje na Afričkom kupu nacija. No, u cijeloj riječkoj priči dobra je vijest dogovor sa Selahijem oko produženja ugovora koji bi trebao biti potpisan možda već i danas. Selahi je zadržao razinu forme koja ga je krasila, iako je odigrao tek jednu utakmicu, i to onu protiv Opatije. Rijeka nikoga nije dovela u prijelaznom roku koji teče, ali nitko nije niti otišao.

Pravo lice

– Ono što nas treba brinuti i na čemu trebamo raditi do susreta s Goricom je realizacija, nama treba, laički rečeno, previše »mrtvih prigoda« da bismo zabili gol. Trebali smo puno bolje iskoristiti šanse protiv Brava i Opatije – kaže trener Željko Sopić. – No, to su neke stvari na kojima trebamo raditi jer su nas pratile i u prvom dijelu prvenstva.

Start prvenstva vodi Riječane na dva teška gostovanja kod Gorice i Hajduka. Ogledi su to koji imaju popriličan ulog želi li se odmah zaprijetiti ozbiljnije vodećim Splićanima.

– Te dvije utakmice će pokazati naše pravo lice. Sada ćemo osvježiti momčad i u obje utakmice idemo u totalni »fight« i pokušati uzeti sva tri boda u svakoj utakmici.

Prijelazni rok se tek zakuhtava…

– Svjesni smo da su naši igrači zapeli za oko mnogim klubovima i da će vjerojatno biti nekih odlazaka. S druge strane, pratimo igrače koje bismo mogli potencijalno dovesti. Ja sam potpuno zadovoljan kadrom koji imamo i daj Bože da nitko ne ode. Bit ćemo spremni za utrku s Hajdukom i Dinamom za najviše ciljeve – najavljuje Sopić.

Mrzljak i Štiglec

Rijekin trener minule jeseni nije baš »volio« pitanja o lošijoj realizaciji svog sastava, no nakon četiri zimske pripreme utakmice jasno je ustvrdio da njegova momčad ima upravo taj problem. Udarna momčad je, naime, u tri poluvremena od ukupno 165 minuta zabila samo jedan gol i to Fruk protiv Sturm Graza. Ivanovića još uvijek nije krenulo, iako je krajem jeseni počeo zabijati, Yansane je zabio dva gola u pripremama, a Obregon se opet dobro ispromašivao. Bijelima treba jako puno šansi za pogodak, problem je bio evidentan i ranije, kako sada tvrdi Sopić, no tko zna, možda proljeće donese zaokret po tom pitanju. Napadačkog potencijala itekako ima.

U posljednjim utakmicama bilo je vidljivo i da nedostaje još više automatizma u igri, no opravdanja ima. Igralo se po teškim uvjetima i nakon kratkih, pomalo »eksplozivnih« priprema u kojima je sve stalo u tri tjedna. Bio je vidljiv i nedostatak svježine, no struka i igrači tvrde da je sve tempirano i da će se Rijeka dizati iz utakmice u utakmicu.

Gorica? Jednostavno moramo otići tamo i uzeti tri boda. To je to. Treba ići od utakmice do utakmice. Onaj tko gleda predaleko, nisko pada – kaže Sopić uoči gotovanja kod momčadi koju je vodio prije Rijeke.

Turopoljci su pak znakovito najavili utakmicu na svojim klupskim stranicama. Gosti putujućeg studija bili su kapetan Filip Mrzljak i Dino Štiglec.

– Neće nas Sopić pobijediti dvaput zaredom. Ako Sopić želi biti prvi, prvo mora svoje pobijediti – ustvrdio je Mrzljak, dok je Štiglec dodao: – Ako je Rijeka bolja, neka nas pobijedi. No, neće im biti lako.

Željko Sopić, naime, premijerno dolazi u Turopolje nakon što je napustio Goricu s kojom je na pomalo senzacionalan način sačuvao status prvoligaša.

Objava Trener Rijeke priznao da ga brine realizacija, a raduje ga ostanak momčadi na okupu pojavila se prvi puta na Novi list.