Prijava

Vaša prijava

Nekadašnji Bijeli, a danas jedna od važnijih karika Gorice: “Rijeka jest favorit, ali mi znamo koliko vrijedimo”

[]

VELIKA GORICA Prve dvije utakmice drugog dijela prvenstva odigrane su prije nešto više od dva tjedna u pravom zimskom ugođaju, s time da je odrađivanje gostovanja Rijeke kod Gorice iz 4. kola imalo i polarne primjese. Naime, tada je travnjak Gradskog stadiona u Velikoj bio djelomično smrznut i pokriven snijegom.

U takvim uvjetima domaća momčad je brzo stekla dva gola prednosti, ali Rijeka je na kraju okrenula utakmicu i osvojila sva tri boda. Ova nedjelja pak donosi dvoboj istih suparnika na istom mjestu. Rijeka je u međuvremenu preskočila Hajduk na vrhu ljestvice SuperSport HNL-a, a Gorica je ostala kratkih rukava u sučeljavanjima sa suparnicima iz obližnjeg Zagreba.

– Suparnik je isti, ali okolnosti su drugačije. Prije svega, teren će sigurno biti bolji nego prije dvadeset dana. To je dobro za Rijeku koja teži nadigravanju, ali i za nas. Vjerujem da ćemo se pokušati nametnuti i napraviti sve ono što šef traži od nas – kaže Momčilo Raspopović koji je u zadnjih godinu dana postao jedna od važnijih karika momčadi Gorice.

Prosinečki može donijeti pomak nabolje

Vaša Crna Gora od prošle nedjelje ima novog izbornika?

– Robert Prosinečki je čovjek koji je svima dobro poznat. Nadam se da će nam on pomoći da napravimo pomak prema naprijed. Po meni, imamo solidnu reprezentaciju koja bi mogla nešto postići, iako je teško reći da smo favoriti protiv bilo koga. Do sada smo bolje partije pružali protiv jakih suparnika, a prosipali smo bodove protiv reprezentacije koje su tu negdje s nama. Prosinečki ima bogato stručno iskustvo i zato vjerujem da bi tu mogao nešto promijeniti i donijeti pomak na bolje – tvrdi Raspopović.

Crni niz

U međuvremenu je Rijeka pobijedila Hajduk i Istru 1961, a vi ste izgubili od Lokomotive i Dinama. Je li to utjecalo na raspoloženje u vašoj svlačionici?

– Najiskrenije, to se ne osjeća onako kako bi mnogi očekivali nakon triju uzastopnih poraza. Kod nas nije došlo do pada samopouzdanja, iako takav niz sigurno nije ugodan. Mi znamo da kvalitetno radimo na treninzima i svjesni smo situacije. Što se tiče atmosfere u našoj svlačionici, mogu reći da je sve na zavidnoj razini. Svjesni smo da ta tri poraza nisu dobra, ali, ponavljam, vjerujemo u ono što radimo.

Svojedobno ste igrali za Rijeku i sigurno znate koliko pobjeda nad Hajdukom tamo podiže atmosferu. Je li to njihova prednost?

– Rijeka je prva na ljestvici i zbog toga sada ima veliki zamah. Pobjeda nad Hajdukom na Poljudu nije mala stvar i sigurno diže ekipu. Uostalom, to se vidjelo u prošlom kolu, kada su igrali protiv Istre i rutinski osvojili bodove. Sigurno je da će Rijeka na krilima svog pobjedničkog niza pokušati nastaviti seriju. S druge strane, oni imaju veći pritisak od nas. Iz svojih dana u Rijeci dobro pamtim koliko je teško bilo igrati kod Gorice u gostima. Zato mislim da je domaći teren naša prednost. Rijeka jest favorit, ali mi smo svjesni svoje kvalitete i znamo koliko vrijedimo.

Europa

U dosadašnjem dijelu sezone Gorica je na svom terenu pobijedila Dinamo, Hajduk i Osijek. Da biste kompletirali Veliku četvorku, nedostaje vam pobjeda nad Rijekom. Je li to dodatni motiv za nedjelju?

– Po meni, da smo tu zaostalu utakmicu s Rijekom igrali na ljeto, kada smo i trebali, možda bismo sada imali i taj rezultat. U prvom dijelu sezone stvarno smo bili u dobrom ritmu i nizali smo odlične rezultate. Sada smo maksimalno motivirani i dat ćemo sve od sebe za pobjedu koja nam je potrebna da prekinemo negativnu seriju.

Iza nas je loš niz, ali igramo dobro. Recimo, protiv Dinama smo imali veliku priliku za izjednačenje koju nismo iskoristili, a bile su još dvije-tri situacije gdje smo ga mogli ugroziti. Tu smo svjesno držali blok i čekali priliku za kontru. Takav je nogomet. Nekada se iskoriste i poluprilike, a drugi put stigne kazna za propušteno. To bi nam se negdje moralo vratiti.

Znači, vi vjerujete da Gorica ove sezone može dohvatiti Europu?

– Svakako. Prije ovog negativnog niza imali smo seriju dobrih rezultata. Prema tome, vjerujem da se možemo vratiti tamo gdje smo bili u prvom dijelu sezone. Međutim, ne smijemo gledati previše unaprijed. Moramo biti fokusirani samo na prvu iduću utakmicu jer to je jedini način da ovo preokrenemo. Nedjelja nam donosi novu priliku za povratak na pobjedničke staze. Osvojimo li tri boda protiv Rijeke, to će nam puno značiti za nastavak sezone.

Objava Nekadašnji Bijeli, a danas jedna od važnijih karika Gorice: “Rijeka jest favorit, ali mi znamo koliko vrijedimo” pojavila se prvi puta na Novi list.


Brončani nogometaši!