Prijava

Vaša prijava

Marko Pjaca uživa u Rijeci: “Želim se odužiti na pruženoj prilici i da budemo prvaci”

[]

RIJEKA  Nogometaši Rijeke brzo su svrgnuli Dinamo s prvog mjesta, radost Modrih kratko je trajala nakon pobjede nad Lokosima jer su Bijeli ubacili u dvije brzine više u nastavku nadmetanja s Goricom i vratili ulogu lidera koju ovog proljeća čvrsto čuvaju. Ledena večer Rujevice nakon utakmice s dva različita poluvremena opet je na kraju zagrijala srca navijača koji su po ustaljenom običaju podijelili radost s igračima, uz već znanu proslavu podno Sjevera. Potom se sve prenijelo i u svlačionicu.

Bruno Goda imao je najbolji učinak, ali utakmicu su prelomile »pričuve«. Prije svega, Marko Pjaca sjajnim golom glavom, a potom i Mirko Marić. Za Pjacu se znalo da ga muči koljeno, no problem je ovoga puta bio drugačije prirode.

– Sve je ispalo super. Otvorilo nam se u drugom dijelu i nastavili smo s pobjedama. Na kraju ta pobjeda izgleda dosta uvjerljiva, ali to je bila jako teška i tvrda utakmica – kaže Pjaca. – Istina, gol nije bilo jednostavno zabiti, a i rijetko zabijam glavom. Sada problem nije bilo moje koljeno nego gležanj koji sam izvrnuo dva dana ranije. Bilo je natečeno i u dogovoru s trenerom smo odlučili da je možda bolje odmoriti. Nismo željeli riskirati. No, rekao sam treneru da ću igrati ako treba. Na kraju nije bilo bolova niti problema. Nitko sretniji od mene.

U prvom poluvremenu Rijeka je bila prisiljena igrati u širinu. Nije izgledala dobro kako je navijači znaju gledati, nedostajalo je pravih lopti za Obregona, ali i za krila.

– Imali smo neku dominaciju, ali bez konkretnih prilika. U drugom se sve otvorilo prvim golom, malo smo se opustili i igrali rasterećenije. Igra je bila tečnija i brža, a ako budemo tako igrali i u sljedećim utakmicama, ne bi smjelo biti problema.

Zanimljivost i čar

Navijački poguranac bio je itekako važan i u ovoj utakmici. Posebno kad nije išlo…

– Navijači su nam stvarno velika podrška, stadion je stalno pun. Jako je lijepa nogometna atmosfera i gušt je igrati pred ovim navijačima. Mi im se pokušavamo odužiti borbom, htijenjem i igrom, a mislim da smo u većini slučajeva i uspjeli. Hvala im i nadam se da će dolaziti i dalje u velikom broju – dodaje Pjaca.

Dinamo svoje utakmice igra ranije od Rijekinih. I pobjeđuje. Koliko to stvara pritisak momčadi sada kad je udaljenost samo dva boda?

– Taj se pritisak ne osjeti previše. Već nekoliko tjedana znamo da ćemo uvijek igrati poslije njih. Naravno, pratimo Dinamove rezultate, ali znamo da ovisimo sami o sebi. Mi smo ispred, imamo prednost i ako ovako nastavimo bit će sve u redu. Dinamovi rezultati nisu bitni sve do te međusobne utakmice. To nam je nekako u glavi, tako razmišljamo i zasad ide sve kako treba.

Zagrebački Modri sa Sergejom Jakirovićem ušli su u seriju pobjeda kao i Rijeka. Evidentan je njihov uspon forme i igara s predvodnikom Sandrom Kulenovićem.

– Istina, Dinamo je promijenio formaciju i ispada da im ona više leži. Igraju bolje i definitivno su se digli. Čeka nas jedna zanimljiva i lijepa borba do kraja prvenstva. Mislim da je svima zanimljivo pratiti ovu završnicu. Nama je to posebna čar, naravno, nadam se da ćemo na kraju mi biti prvaci – kaže Pjaca.

Jedna utakmica

Do kraja sezone, negdje u njezinoj sredini, još su dva Kup okršaja s Dinamom. Pravi magnet za domaće nogometne sladokusce.

Finale Kupa je ponovo na dvije utakmice, moram priznati, malo čudno. Po meni se treba igrati jedna utakmica. Ako ništa drugo, napokon ćemo igrati Kup na Rujevici. Vidjet ćemo, prvo koncentracija na Lokomotivu, onda na sve drugo. Ima vremena i za najave i za pripremu tih utakmica.

U nedjelju će Pjaca i suigrači zaključiti kolo gostovanjem kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Bijele čeka još teža utakmica nego protiv Gorice.

– S Lokosima definitivno neće biti lako. I oni se bore za Europu. Poletna su i mlada momčad koja protivnicima stvara dosta problema. Pogotovo momčadima iz vrha. Uzimali su bodove i Dinamu i Hajduku. Mi smo te međusobne oglede dosad rješavali dobro, a nadam se da ćemo tako nastaviti i u Kranjčevićevoj.

Pjaca je zagrebački dečko i s Dinamom, gdje se potpuno afirmirao, osvojio je dva naslova. Kako mu kao Zagrepčaninu pada ta borba s Modrima za dva trofeja?

– Sad je to utrka između nas i Dinama, ali mi ne igramo samo protiv Dinama. Gledam prije svega na nas i našu momčad i kako da budemo još bolji. I tako će biti dok igram za Rijeku. Tako bi bilo i da igram za bilo koji klub. Jednostavno tako razmišljam. Mislim da je to normalno razmišljanje, bez obzira što sam iz Zagreba i što sam igrao u Dinamu. Najnormalnije i najpoštenije se i odužiti Rijeci na taj način jer mi je pružila novu priliku da se vratim na prijašnju razinu. Mislim da sam dosta dobro iskoristio tu šansu, sretan sam ovdje i lijepo se osjećam. Mislim da se to vidi i na meni. I kad sam na terenu. Ono što mi je Rijeka dala, trudim se vratiti – zaključio je Pjaca.

Objava Marko Pjaca uživa u Rijeci: “Želim se odužiti na pruženoj prilici i da budemo prvaci” pojavila se prvi puta na Novi list.