Na humanitarnom sajmu održanom u subotu, 25. svibnja, prikupili smo 25.650,00 kuna za liječenje naše učenice Lorene Rinčić i njezine mlađe sestre Ive.

Kao Lorenina škola željeli smo se uključiti u niz humanitarnih akcija za Lorenu, a naši učenici i roditelji velikodušno su se odazvali pozivu te nadmašili sva naša očekivanja. Uz moto „Kad se male ruke slože, sve se može“ te „Postanimo prijatelji“ toga dana nikome ništa nije bilo teško. Gužva na štandovima s igračkama, nakitom i knjigama, red za tombolu u knjižnici, roditelji koji su pripremali kavu i kotlovinu, učenici i učitelji koji su prikupljali donacije, cijela je škola bila puna ljudi dobre volje i ozarenih lica. Družili smo se i bili prijatelji, osjećali smo da smo dio nečeg vrijednog i velikog.

Iako su se brojni roditelji, djedovi i bake odazvali našem pozivu, jedna od najljepših priča našeg sajma bila je donacija učenice osmog razreda. Kad osmašica daruje svoju ušteđevinu jednoj prvašici uz riječi: „Nadam se da ćeš uspjeti, budi ustrajna!“ i veliki zagrljaj, tada odrasli ostaju ganuti i bez riječi. Bio je to dan koji ćemo još dugo pamtiti, u kojem su naši učenici, učitelji i roditelji još jednom pokazali svoje veliko srce.

Hvala svima!

   

   

Ostale fotografije pogledajte pod opširnije.