Prijava

Vaša prijava

Mentalno Zdravlje: Pustite Mašti Na Volju!


Dragi svi, donosimo natječaj (izazovni zadatak) za učenike i učitelje naše škole koji će kreativnost podići na sasvim novu razinu! Otvaramo vrata umjetnosti i fotografije kako bismo istražili temu koja je važna za svakog pojedinca – mentalno zdravlje. Što vas usrećuje? Što vas ispunjava? Kako čuvate svoje mentalno zdravlje?

Zamislite svijet boja, oblika i priča koji prikazuju ono što vas smiruje i ulijeva vam mir u dušu. Imate tri fantastične opcije s kojima možete izraziti svoju kreativnost:

1. Kategorija: Fotografski snimci - uhvatite trenutke koji vas okružuju, zrače mirom i opuštanjem. Možda je to zalazak sunca iza vašeg prozora, omiljeni čaj u rukama ili četveronožni prijatelj koji se mazi uz vas.

2. Kategorija: Umjetnički crteži i slikanje - pokažite nam svoju čarobnu ruku na platnu/papiru! Možete nacrtati svoje unutarnje svjetove, maštovite krajolike ili apstraktne oblike koji vas ispunjavaju osjećajem smirenosti.

3. Kategorija: Umjetna inteligencija za kreaciju - koristite alate umjetne inteligencije da stvorite nešto posve jedinstveno. Otkrijte kako algoritmi i računala mogu zajedno stvarati umjetnička čudesa. Neke od aplikacija umjetne inteligencije za generiranje slika na temelju teksta su:

1. Hotpot AI Art Generator

2. DeepAI text to image

3. Nightcafe

 

Ali čekajte, tu nije kraj. Ne želimo prava imena, želimo tajanstvenost! Prilikom dostavljanja vašeg remek-djela, smislite svoju jedinstvenu šifru. Vaša umjetnost će govoriti za sebe, a šifra će biti vaša tajna veza s vašim djelom.

Svoje kreativne radove učitajte na Padlet ploču:

a) za učenike

b) za učitelje

i pazite pritom da ih postavite u ispravnu kategoriju.

Najuzbudljiviji dio? A svi će pristigli radovi zasjati na virtualnoj izložbi objavljenoj na našoj školskoj stranici.

Rok:  9.10.2023. (ponedjeljak)

Zamislite, kreirajte, dijelite! Probudite svoju kreativnost i zabavite se!