Završnica Sportskih igara mladih

Završnica Sportskih igara mladih u graničaru za godište 2009. i mlađe održana je 20.06. - 23.06.2018. godine u Savudriji. Kao pobjednici regionalnog natjecanja u Velikoj Gorici, na završnici su nastupili Limači, tj. ekipa 2.b razreda OŠ Eugena Kvaternika iz Velike Gorice, učiteljice Divne Topoljnjak. Na završnici je sudjelovalo 16 ekipa iz čitave Hrvatske podijeljenih u 4 skupine. U natjecanju u skupini ekipa Limača sa 2 poraza i 1 pobjedom završili su na diobi 9. - 12. mjesta. (Voditelj ekipe bio ...

Sudjelovali smo u naprednom IoT projektu

Naša je škola zbog svojih aktivnosti u području robotike i automatike, uvrštena, zajedno sa 100-njak škola u Hrvatskoj, u Centar izvrsnosti. Sudjelovali smo u kolaboracijskom projektu, u sklopu HT-ovog programa Generacija Next, gdje 100 osnovnih i srednjih škola i dječjih domova mjeri 7 ekoloških varijabli šriom Hrvatske - uključivo mikročestice! - i prikazuje ih u realnom vremenu, javno dostupno! (Link na live podatke.) Ovo je veliki projekt ne u svijetu djece, nego i u svijetu odraslih. Pokazuje da djeca mogu sve, samo im moramo ...

Naši učenici među najučenicima Zagrebačke županije

Među najboljim učeniicma Zagrebačke županije siu i učenici naše škole: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/4138/240-ucenika-iz-zagrebacke-zupanije-primilo-nagrade (14.06.2018.) http://cityportal.hr/evo-koji-goricki-ucenici-su-najbolji-na-drzavnim-natjecanjima/ (15.06.2018.)

Završna školska svečanost

Završna svečanost za školsku godinu 2017./2018. održana je 14. lipnja 2018. godine. U prepunoj školskoj sportskoj dvorani izmjenjivali su se pjesma i ples naših učenika, a za kraj su nagrađeni učenici koji su sudjelovali na državnim natjecanjima ( Natjecanje iz Hrvatskoga jezika, Smotra LiDraNo, Mladi tehničari, Robokup, Natjecanje u čitanju naglas, Međunarodno natjecanje Dabar, Klokan, Festival Matematike) te najbolji sportaši (Kros Sportskih novosti, Natjecanje u krosu) i najbolji učenici osmih razreda.

Bundek

Učenic prvih i trećih razreda prvog turnusa proveli su prijepodne 12. lipnja na Bundeku. Uživali smo u zajedničkom druženju. (Marina Mužek)

Gradonačelnik nagradio najbolje goričke učenike

Grad Velika Gorica; http://www.gorica.hr/2018/06/nagradeni-najbolji-goricki-ucenici/ (11.06.2018.) Vg danas , http://www.vgdanas.hr/grad/nagradeni-najbolji-goricki-ucenici/  (11.06.2018.) City portal http://www.vgdanas.hr/grad/nagradeni-najbolji-goricki-ucenici/ (11.06.2018.)

Udžbenici

POVRAT UDŽBENIKA – GRAD VELIKA GORICA Učenici koji su ostvarili pravo na besplatne udžbenike preko Grada Velike Gorice za  šk. godinu 2017./2018. dužni su: -vratiti  sve udžbenike i radne bilježnice - sa svih knjiga za daljnju upotrebu molimo skinuti omote i izbrisati ako je nešto pošarano -učenici udžbenike vraćaju svojim razrednicima posljednji  nastavni dan, u petak 15. lipnja - učenici koji će pohađati dopunsku nastavu vraćaju udžbenike svojim razrednicima  nakon položenih ispita. -razrednici  su dužni organizirati prikupljanje udžbenika u navedeno ...

Susret predstavnika Vijeća učenika

Dana 8. lipnja 2018. godine održan je prvi susret predstavnika  Vijeća učenika naše škole s predstavnicima Vijeća učenika OŠ Novo Čiče u OŠ Novo Čiče. Susret je organiziran na inicijativu naših učenika vijećnika i bio je vrlo zanimljiv i koristan. Predstavile su se najstarija i najmlađa škola na području Grada Velika Gorica, razmijenile ideje za buduće susrete vijećnika, sklopila neka nova prijateljstva i dogovorio sljedeći susret u novoj školskoj godini u našoj školi! (Gordana Novković-Poje)

Školska priredba

POZIVAMO VAS NA ZAVRŠNU ŠKOLSKU PRIREDBU U ČETVRTAK, 14. LIPNJA  U 19.00 SATI U ŠKOLSKOJ SPORTSKOJ DVORANI   SV. MISA ZAHVALNICA ZA KRAJ NASTAVNE I VJERONAUČNE GODINE BIT ĆE U CRKVI NAVJEŠTENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE 11 LIPNJA. 2018. U 19.30 SATI  

Posjet Zoološkom vrtu

Učenici svim sedmih razreda naše škole bili su na poludnevnoj terenskoj nastavi u Zoološkom vrtu u Zagrebu. Vrt smo posjetili 7. lipnja 2018. godine. Tijekom posjeta učenici su sudjelovali u radionici pod nazivom „Smrtonosnih 12“. (Ljijana Gojević)

Posjetili smo Andautoniju

       Svi učenici trećih razreda naše škole posjetili su 4.lipnja Andautoniju.        Učenici područnih škola su minibusom došli do Velike Gorice, a zatim velikim autobusom, kao i ostali do  Ščitarjeva. Tamo su nas podijelili u tri grupe. Mi smo dobili mladu voditeljicu. S njom smo obišli ruševine rimskog kupališta i saznali da su Rimljani već tada imali izgrađenu kanalizaciju. Saznali smo i na koji način su pokapali mrtve u svojim grobnicama. Posjetili smo i mirisni muzej. Tu smo vidjeli kako ...

Izlet u Čičku Poljanu

Učenici 4.b i 4.c razreda posjetili su 29. svibnja Čičku Poljanu. Učenici su proveli vrijeme u igrama na otvorenom, šetnji i lijepom druženju.

Posjet Uredu predsjednice RH

Dana 26.5.2018. godine učenici 2. B pozvani su na Dan otvorenih vrata u Ured predsjednice RH, na koji smo se prijavili u siječnju. Želja nam je bila da upoznamo predsjednicu, njen ured i ustanovu u kojoj radi te proširimo znanja o zanimanjima   u sklopu projekta „ Različita zanimanja ljudi u zavičaju“ u 2. razredu. Posjet Uredu predsjednice bio je vrlo zanimljiv i poučan. Predsjednica nas je srdačno pozdravila, a kasnije smo se s njom fotografirali i predali joj sliku škole ...

Aida

Učenici osmih razreda prvog turnusa gledali su u Kazalištu Komedija mjuzikl Aida. Učenici su uživali u zanimljivoj radnji, kostimografiji i scenografiji.

Škola u prirodi

Od 21. do 24. svibnja učenici četvrtih razreda išli su u Školu u prirodi u Biograd na Moru. posjetili smo i Nacionalni prak Krka, otok Vrgadu, Pašman te Sokolarski centar Dubrava.. Četiri dana protekla su u lijepom druženju, učenju, igri i zabavi.