Prijava

Vaša prijava

Izlet u Smiljan


Na svojem posljednjem izletu/terenskoj nastavi u osnovnoj školi učenici osmih razreda 1. lipnja 2016. godine posjetili su Smiljan, Gospić i vrilo Gacke.

U Smiljanu su posjetili Memorijalni centar Nikole Tesle. Obišli su muzej izuma Nikole Tesle u rodnoj kući smještenoj pored pravoslavne crkvice u kojoj je svećenik bio Teslin otac. Nakon upoznavanja sa životom i djelom Nikole Tesle, učenici su pogledali film o njegovom izuzetnom životu, radu i osobitostima karaktera tog velikana ljudskog roda.

Nakon Smiljana, prošetali su se središtem Gospića, ličkog županijskog središta. Otišli su do Muzeja grada Gospića, prošli pored katedrale, vidjeli spomenik vodarici Marti i malo se odmorili na središnjem gradskom trgu pored velike fontane.

Izlet je završen posjetom izvorištima (vrilima) krške rijeke ljepotice Gacke. Prošli su pored Tonković vrila, a potom se kraće zadržali na Majerovom vrilu gdje su razgledali vodenice i vidjeli kako se na tradicionalan način melje žito i proizvodi brašno. (Milan Rupić)