Prijava

Vaša prijava

Završio projekt Naša mala knjižnica


Naši učenici u 1. razredu boravka dobili su svoje diplome za uspješno završeni međunarodni projekt Naša mala knjižnica. 

Knjige koje projekt donosi pomno su probrane i prilagođene uzrastu djece, a predložene aktivnosti poticaj su za kreativno izražavanje – verbalno, likovno i bilo koje drugo. Svrha ovoga je projekta ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju i svojim tekstom i ilustracijama pa čak i izvantekstualnim elementima koji mogu biti poticaj za razgovor.

Knjige koje se nude u projektu, potiču na čitanje uz promišljanje, stvaraju aktivne čitače koji razmišljaju, analiziraju i počinju drukčijim očima gledati svijet oko sebe Ove godine u projekt su uključeni autori i ilustratori iz čak osam zemalja: Finske, Estonije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Litve, Belgije, Južne Koreje i Hrvatske.

Kako bi ispunio svrhu, projekt NMK nudi  moderne slikovnice priznatih autora i ilustratoria. Uz šest slikovnica dolaze i tematske kreativne knjižice koje zanimljivim zadacima i likovnim izazovima potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, stvaranje vlastitog mišljenja.

Projekt su provodile učiteljica Katarina iz boravka i knjižničarka Jelena, a kao i proteklih godina, učenici su slikovnicama/knjigama i zadacima zadovoljni, motivirani na čitanje i izražavanje stoga se veselimo sudjelovati i iduće godine!