Prijava

Vaša prijava

Poduzetnički impuls: Majstor svog zanata-naukovanje


Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je još jedan javni poziv u sklopu programa Poduzetnički impuls, Program poticanja poduzetništva i obrta za 2015. godinu – Prvo Programsko područje AKTIVNOST: Majstor svog zanata-naukovanje.
Cilj
ovog poziva je poticanje gospodarskih subjekata na sudjelovanje u obrazovanju učenika koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta čime se doprinosi stjecanju vještina za samostalan rad u zanimanju te razvoju socijalnih i poduzetničkih kompetencija učenika.

Prihvatljivi prijavitelji: Mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove).

Prihvatljive aktivnosti su:
izvođenje praktične nastave i vježbi naukovanja za zanimanja u sustavu vezanih obrta koja su ovom aktivnošću određena kao deficitarna: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist,  instalater grijanja i klimatizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.
potpora se može dodijeliti i za druga obrtnička zanimanja koja na svom području područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje odredi kao deficitarna

Minimalni iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a maksimalni 150.000,00 kuna.

Rok za zaprimanje prijava je do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. studenog 2015.
Ministarstvo poduzetništva i obrta