Prijava

Vaša prijava

Prilika za zelene i kreativne poduzetnike


Otvoreni su natječaji za dodjelu bespovratnih financijskih potpora iz područja inovativnih tehnologija vezanih uz pokretanje poslovanja ili razvoj već postojećeg poslovanja, iz područja energetske učinkovitosti, ali i s kreativnog aspekta.

Detaljnije o natječajima za uspješan početak ili unapređenje poslovanja:

1. Moja prilika

Na Natječaj se mogu prijaviti svi projekti kojima je cilj pokretanje novog ili razvoj postojećeg poslovanja na inovativan način. Prijave na natječaj traju do 01. prosinca 2014., a prihvatljivi prijavitelji su obrtnici, mali i srednji poduzetnici do 15 mil kuna godišnjih prihoda, sturtup tvrtke, te fizičke osobe za koje je postavljen uvjet osnivanja tvrtke prije isplate potpore u slučaju da projekt bude izabran u natječaju.

Iznos potpore za tri prvonagrađena projekta, prema odabiru stručne Komisije:
1. potpora u iznosu od 100.000 kn
2. potpora u iznosu od 100.000 kn
3. potpora u iznosu od 100.000 kn

Iznos potpore za jedan projekt odabran od strane javnosti – 33.000 kn

2. Moja zelena zona

Na natječaj se mogu prijaviti projekti koji se odnose na:
– energetsku učinkovitost,
– iskorištavanje obnovljivih izvora energije,
– održivu gradnju,
– čistiji transport,
– primjenu inovativnih metoda i materijala za zaštitu okoliša,
– proizvodnju zdrave hrane,
– pokretanje istraživačkog projekta,
– izdavačku djelatnost u svrhu informiranja i educiranja o zelenim temama,
– obrazovnu djelatnost u smislu organiziranja seminara, radionica, predavanja o zelenim temama i sl.
– generiranje projekata vezanih uz zelenu ekonomiju u školama i vrtićima

Prihvatljivi prijavitelji za ovaj natječaj su obrtnici, male i srednje tvrtke do 15 mil. kuna godišnjih prihoda, udruge, poljoprivrednici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, znanstvene i školske ustanove, jedinice lokalne uprave i regionalne samouprave (općine, gradovi, županije), zadruge hrvatskih branitelja, te fizičke osobe za koje je postavljen uvjet osnivanja tvrtke prije isplate potpore u slučaju da projekt bude izabran u natječaju.

Rok za podnošenje prijava na  natječaj je 01. prosinac, 2014.

Iznos financijskih potpora za prva tri najbolja projekta –  3x 100 000,00 kn, te  33.000 kuna za jedan najbolji projekt prema glasovima javnosti.

3. Moja kreativna crta

Prihvatljivi projekti su iz područja kreativne industrije poput oglašavanja, arhitekture, obrtništva, dizajn, grafički dizajn, moda, film & video, muzika, scenske i izvođačke umjetnosti, digitalni mediji koji podrazumijevaju inovativan, kreativan i održiv pristup, a imaju cilj pokretanja novog projekta ili razvoja i širenja postojećeg projekta, korištenjem inovativnih rješenja.

Na Natječaj se mogu prijavit obrtnici, male i srednje tvrtke do 15 mil. kuna godišnjeg prihoda, udruge, umjetničke organizacije i zadruge, dizajneri i fizičke osobe za koje je postavljen uvjet osnivanja tvrtke prije isplate potpore u slučaju da projekt bude izabran u natječaju.

Rok za podnošenje prijava na  natječaj je 01. prosinac, 2014.

Iznos financijskih potpora za prva tri najbolja projekta –  3x 100 000,00 kn, te  33.000 kuna za jedan najbolji projekt prema glasovima javnosti.

Jedan prijavitelj (jedan OIB) može prijaviti samo jedan projekt na natječaje u okviru projekta Moj Zaba Start.                       Navedeni su bruto iznosi potpora te porezne obveze podmiruje prijavitelj, u skladu s važećim propisima.
Projekt koji je dobio potporu temeljem odabira stručne Komisije može dobiti i financijsku potporu temeljem odabira javnosti. Natječaj uključuje i edukaciju sudionika kako bi se olakšale i savladale vještine i znanja potrebnI za održivot i uspješnost poslovanja.

Više o natječajima…