Prijava

Vaša prijava

Program za najmlađe na Danima svetog Vida u Mraclinu


Od 12. do 18. lipnja kulturno-umjetničko društvo Dučec organizira u Mraclinu XII. dane svetog Vida.

Dani svetog Vida manifestacija su koja je započela na inicijativu uprave KUD-a Dučec 2006. godine i od tada svake godine bilježi sve veći broj posjetitelja iz Mraclina, cijelog Turopolja, ali i šire. U realizaciji Dana sudjeluju sve mraclinske udruge, a na taj se način obilježava i slavi sveti Vid, zaštitnik Mraclina. U sklopu manifestacije svake se godine, kroz tjedan dana koji predhode završnom nedjeljnom proščenju, održava niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

Utorak 13. lipnja rezerviran je za najmlađe, stoga će taj dan u potpunosti biti posvećen djeci.

Prvi događaj biti će svečano otvorenje obnovljenog dječjeg igrališta u Mraclinu, kod Penezića. Dječje igralište obnovljeno je donacijom tvrtke KOVA d.o.o. iz Mraclina.

Nakon otvorenja, održati će se IV. dječje sportske igre na Jančetovom gruntu (Braće Radić 84). Djeca će se natjecati u više starih igara (skakanje u vreći, potezanje užeta, igre s loptom…), a najbrži i najspretniji timovi biti će nagrađeni.

Dječje-igre-Vidovi-dani-Mraclin-18
 
Vatrogasci-vidovo-djeca-Mraclin

U sklopu igara održat će se kreativne radionice za djecu, jahanje ponija i brojne druge atrakcije. Nakon igara slijedit će druženje za sve natjecatelje.

Vikend je rezerviran za bogat vatrogasni program.

U petak, 16. lipnja, održati će se Dan otvorenih vrata DVD-a Mraclin, kao uvod u veliki vatrogasni vikend koji slijedi. Posjetitelji će moći razgledati prostorije i opremu DVD-a te pogledati vatrogasne vježbe.

U subotu, 17. lipnja, DVD Mraclin je domaćin Gradskog natjecanja djece i mladeži. U sklopu natjecanja održat će se i IV. memorijal „Tomislav Hrkovec“, natjecanje vatrogasnog podmlatka (djeca od 6 do 12 godina).

Pogledajte cijeli program:

DUCEC-PLAKAT-2017-03

The post Program za najmlađe na Danima svetog Vida u Mraclinu appeared first on Sretni grad.