Prijava

Vaša prijava

Financiranje troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2015. g.


Ostvarivanje prava na prijevoz

Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju učenici koju su u šk. god. 2015./16. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području Republike Hrvatske, koji kupuju mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitog javnog prijevoza (autobus i vlak), a kojima je udaljenost od adrese u mjestu prebivališta odnosno boraviša učenika do adrese u mjestu škole / praktične nastave iznosi više od 5 kilometara.

Iznimno, pravo na sufinanciranje 100% cijene mjesečne učeničke karte mjesnog i međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju učenici koji su u šk. god. 2015./16. upisali i redovito pohađaju srednju školu na području RH ako su:

- članovi kućanstva koji je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje sukladno propisu kojim se uređuje podrčje socijalne skrbi.

VAŽNO!!

POTVRDE ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA PRIJEVOZ

Učenicima prvih razreda, koji sukladno kriterijima iz Odluke Vlade ispunjavaju uvjete za sufinanciranje 75% troškova javnoga prijevoza, odnosno financiranje 100% troškova javnog prijevoza, potrebno je izdati POTVRDU 75% , odnosno 100%.

Učenicima drugih, trećih i četvrtih razreda, koji su u prethodnom razdoblju ostvarivali pravo na temelju Odluke Vlade, to pravo ostvaruju i u razdoblju rujan - prosinac 2015. godine kod istog prijevoznika TE IM NE TREBA IZDAVATI POTVRDE, osim učenika koji su članovi kućanstva koje je koristnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, radi moguće promjene statusa u šk. god. 2015./16., koji  moraju imati nove POTVRDE 100%.

Ako pojedini učenici u prethodnom razdoblju nisu koristili pravo iz Odluke Vlade, a došlo je do promjene prebivališta/boraviša ili prijevoznika, škola je dužna izdati i ovjeriti POTVRDU 75%.