Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani spašeni loše politike!


laburisti vg
Lokalni izbori su završeni i kao zasluženi pobjednik Dražen Barišić sa svojim HDZ-om nastavlja svoju funkciju prvog čovjeka grada. Analizirajući same izbore i njihov rezultat, lokalni analitičari komentiraju novonastalu političku većinu u Gradskom vijeću spasom za velikogoričane.

Razlog tomu je inertnost velikogoričkih Laburista koji svojim (ne)djelovanjem nisu polučili rezultat koji su im davale ankete. No sreća u njihovoj nesreći je spas politike koju godinama provodi velikogorički Demokratski centar na čelu s njegovim predsjednikom, kako ga goričani u kuloarima posprdno nazivaju “vječnim pročelnikom” Zvonkom Kunićem.

Matematičkom metodom “D’ HONT” koja se primjenjuje u određivanju zastupnika, odnosno vijećnika u ovom slučaju, Laburistima u Velikoj Gorici falilo je svega 7 glasova kako bi prešli izborni prag i samim time percipirali u Gradskom vijeću, ali i SDP bi dobio jednog vijećnika više pa bi omjer u Gradskom vijeću bio drugačiji. Tada bi u tom slučaju velikogorički DC sa svoja dva vijećnika i rejtingom od 1,2% bio “jezičac na vagi” odnosno odlučivao bi tko bi u Gradskom vijeću činio većinu, da li HDZ ili SDP s koalicijskim partnerima.  U takvim slučajevima dolazi do najveće političke trgovine u kojoj stranka poput velikogoričkog DC-a ostvaruje najbolje pogodnosti za sebe i svoje članove. Do sada je ovakvom političkom trgovinom DC u Velikog Gorici najviše profitirao, a najžalosniji i najštetniji slučaj za velikogoričane“vječnog pročelnika” pročelnika Zvonka Kunića je prošlogodišnje opstruiranje rada Gradskog vijeća zbog radnog mjesta ravnateljice dječjeg vrtića “Ciciban” na kojima je inzistirao da se dotadašnja ravnateljica Višnja Čačić smijeni usprkos dobrim i uzornim rezultatima kako bi je zamijenila ravnateljica iz “kvote” DC-a. Znači iz rada Zvonka Kunića može se zaključiti kako nije bitna sposobnost nego podobnost. Da li Kunić za takva ustupanja radnih mjesta ima kakvu materijalnu korist ne možemo sa sigurnošću reći, to građanima ostavljamo da zaključe sami. Ne treba spominjati da je prošle godine zaposlen bez natječaja i sin dotičnog pročelnika kao i niz stranačkih poslušnika iz DC-a.

zvonko kunić

Na žalost Laburista, a na sreću velikogoričana Zvonko Kunić više nema političkih alata za ovakva opstruiranja razvoja grada jer su HDZ I njihov kandidat za gradonačelnika Dražen Barišić na temelju dosadašnjeg rada ostvarili dovoljnu većinu u Gradskom vijeću. Uz niz polukriminalnih radnji, prijava, intervencije djelatnika gradskih ustanova, USKOK-a i DORH-a gradonačelnik Barišić zatražio je od Kunića mandat na raspolaganje.

Vjerujemo da će gradonačelnik Barišić sa svojim suradnicima dobro razmisliti o daljnjem radu sada privremenog pročelnika Zvonka Kunića i da će u obzir pri odlučivanju uzeti sve radnje i elemente kojima se služio Kunić počevši od Kluba 100 u kojem je revizija naišla na niz nepravilnosti u vrijeme dok je on obnašao funkciju direktora zajedno  sa Senkom Bulić. Jedna od većih nepravilnosti koja upućuje na utaju poreza je tiskanje ulaznica koje kasnije nisu bile zavedene u poslovne knjige.

klub 100

Nažalost, poznati Velikogorički KLUB 100 danas je u stečaju

Javnosti je poznato kako je Kunić skakao u drugu stranku i koalirao sa svim političkim strankama koje djeluju na području Velike Gorice. Počevši od SDP, HDZ, HSS, HNS, HSP, HSP AS, HSLS,…

Sigurno je jedno, da se moraju preispitati odluke i rad SVIH pročelnika u gradskoj upravi.

izvor: gorica.info