Prijava

Vaša prijava

Rekonstrukcija tržnice se nastavlja


tcvg
Kako doznajemo iz naših izvora  ministarstvo graditeljstva odbilo je sve žalbe na rekonstrukciju Tržnog centra Velike Gorice koju je pokrenuo većinski vlasnik Željko Žužić. Prisjetimo se, prošle je godine Željko Žužić doveo vlasnike malih poslovnih prostora koju su ujedno i suvlasnici TCVG pred gotov čin rekonstruiranja TCVG  jer ih nije obavijestio o novom elaboratu u kojem se nalaze građevinski zahvati na samom objektu što je kod njih izazvalo burnu reakciju.

Željko Žužić koji je kupio “Velkom d. o. o. u stečaju” jedini se s još nekolicinom upisao kao vlasnik objekta pa je stoga njegovo opravdanje što ostale nije upozorio na novu rekonstrukciju to što nisu bili upisani kao vlasnici prostora. Ostali suvlasnici imali su problema oko upisa jer ima stečajni upravitelj nije htio izdati Tabularne isprave bez kojih upis vlasništva nije bio moguć. U trenutku građevinskih zahvata došlo je do zatvaranja gradilišta jer su se ostali suvlasnici, vlasnici malih poslovnih prostora žalili na rješenje o rekonstrukciji koje je ishodio Željko Žužić kao većinski vlasnik.

U toj cijeloj kalvariji najviše su stradali proizvođači i prodavači na Zelenoj tržnici koji su u trenutku početka rekonstrukcije bili iseljeni na vanjski dio gdje su trebali biti svega dva mjeseca no zbog brojnih žalbi ostalih suvlasnika svoje proizvode i danas prodaju na platou uz cestu. Grad je o svom trošku do rješenja spora osigurao prodavačima šator kako bi lakše podnijeli vremenske uvijete, te ima za to vrijeme nije i neće obračunavati najam prostora na kojem su postavljene klupe.

Prema informacijama s kojima raspolažemo rekonstrukcija bi se trebala nastaviti, a ujedno je i veliki dio ostalih suvlasnika promijenio stav o tome. Prodavači sa Zelene tržnice trebali bi se preseliti u rekonstrukcijom predviđen prostor za prodaju voća, povrća i proizvoda životinjskog podrijetla.

TUTOPOLJKA.COM


Državno Natjecanje iz geografije