Prijava

Vaša prijava

Spriječena deložacija u Velikoj Gorici


živi zid rakarje
Ubojstva s potpisom sistema i dokaz da i ova trula demo(n)kracija nije ništa bolja od ostalih te bivših sistema. U radu udruge Živi zid sve počinje s pozivom osobe kojoj prijeti deložacija.

Međutim, slučaj Mihaela Župetića iz Rakarja izlazi  iz svih okvira i normi na koje su navikli…

“Čovjek nam se javio u 22 sata jučer  navečer da ga sutra ujutro u 9.30 čeka deložacija” – za portal Turopoljka.com  priča  jedan od članova i glavnih pokretača ove akcije Adel Avdić i dodaje, kako ih je cijela vijest zatekla  nespremne i neorganizirane, ali se nisu ni malo dvojili o tome trebaju li iz istih stopa krenuti prema njegovoj kući kako bi pokušali spriječiti još jednu u nizu gotovo svakodnevnih deložacija.

Na naše pitanje kako to da nam se javio tek noć uoči deložacije Mihael Župetić odgovorio je: ‘Gledao sam vas na televiziji, čuo sam za vas, ali moj odvjetnik mi je savjetovao da vam se ne javim. Tada sam počeo sumnjati u njega, potom sam od prijatelja doznao za ‘udrugu stanara’, otišao na internet, našao broj i nazvao ih. Odmah su se javili i rekli da se javim Živom zidu – ‘jedino vam oni mogu pomoći’. Ja sam im rekao da je kasno, oni su rekli – ‘ništa nije kasno, oni djeluju odmah’. Pola sata nakon što sam se javio, prvi aktivist (jedan mladić  iz Velike Gorice) već je bio u mojoj kući. Ne mogu vjerovati da ste tako brzo reagirali – svaka vam čast. Od danas sam vaš član, di god treba – tu sam’.

 Napomene radi, ovrhovoditelj je bio Damir Milišić iz Velikog polja zastupan po odvjetniku Ivanu Mračiću iz Velike gorice. Do vlasništva nad kućom došao je kupnjom iste od Erste banke koja ju je prodala tijekom ovršnog postupka budući je Stjepan Župetić bio jamac za kredit kojeg dužnik nije imao od kuda vratiti. Zanimljivo je da banka  nije ovakav postupak ovrhe provodila protiv osobe koja je podignula kredit, niti prvog jamca već Stjepana Župetića kao drugog jamca…

Udruga Živi zid danas je u Rakarju uspješno je odradila svoj posao, te je Mihaelu Župetiću odgođena deložacija.

Portal Turopoljka.com poziva sve građane koji imaju sličnih problema da nam se jave u redakciju.

Rješenje o ovrsi 

zupetic1

zupetic2

 

Turopoljka.com