Prijava

Vaša prijava

Odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 22-godišnjakinje


nesreća ul. svačića
Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici odbilo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 22-godišnjakinje zbog izazivanja prometne nesreće 18. listopada 2013. u Velikoj Gorici, u ulici Kralja Petra Svačića.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je odbio prijedlog državnog odvjetništva za određivanje istražnog zatvora protiv 22-godišnje hrvatske državljanke zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz članka 272. st. 1. i 4.Kaznenog zakona. (19. 10. 2013.)

Postoji osnova sumnje da je 22-godišnjakinja 18. listopada 2013. u Velikoj Gorici, u ulici Kralja Petra Svačića, izazvala prometnu nesreću odnosno da se nije pješačkom prijelazu približavala tako da može zaustaviti svoje vozilo ispred pješačkog prijelaza kako bi propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz uslijed čega je prednjim desnim djelom automobila naletjela na 80-godišnju pješakinju i 81-godišnjeg pješaka koji su kolnik te ulice prelazili preko obilježenog pješačkog prijelaza, držeći se za ruke. Pješakinja je zadobila teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula u kolima hitne pomoći, a pješak teške i po život opasne ozljede te mu je liječnička pomoć ukazana u KBC Zagreb gdje je istog dana preminuo od zadobivenih ozljeda.

Županijsko državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv odluke Županijskog suda u Velikoj Gorici jer smatra da postoji opravdana bojazan da bi okrivljenica boravkom na slobodi mogla ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a).

ŽDO Velika Gorica


PRIJE PONOCI, 2D