Prijava

Vaša prijava

EKSKLUZIVNO: Tito je zločinac, tražimo ukidanje trga MARŠALA TITA!


tito
Portal Turopoljka.com posjeduje zahtjev koji je danas upućen Gradskom vijeću grada Velike Gorice kojim se traži preimenovanje trga MARŠALA TITA!

Zahtjev je podnio HSP AS Velike Gorice u kojem navode, kako je Hrvatska samostalna i demokratska država osudila svaki oblik totalitarizma, te kao takav i komunizam koji je vladao na ovim područjima niz godina. Mnogi i danas pokušavaju pod terminom „antifašizma“ obraniti lik i djelo Josipa Broza Tita. Međutim, činjenice i realnost ipak govore da je upravo on bio vođa i čelnik komunističkog režima i pod njegovim vodstvom su učinjeni mnogobrojni zločini (ne samo hrvata), Križni put, Bleiburg, Goli otok gdje je stradalo više od     300 000 ljudi i mnogi drugi koji su se usudili govoriti protiv takvog partijskog sistema. Zabrinjavajuće je i to da neke udruge i aktivisti pokušavaju stvoriti „brend“ Tita u Hrvatskoj, kao nešto pozitivno i sredstvo promocije RH u svijetu. Europska unija je osudila totalitarne sisteme pa i komunizam, a Tito je proglašen jednim od najvećih zločinaca ovih prostora 20. stoljeća. Mislimo da niti jedna država članica sigurno ne bi dopustila veličanje takvih osoba u svojim državama, a kamoli „brendiranje“.

Stav HSP AS-a je da ovakav čovjek nije zaslužio nositi ime jednog našeg trga, naprotiv, danas, nakon toliko godina naše samostalnosti, krajnje je vrijeme da se naziv TRGMARŠALA TITA PROMJENI – stoji u zahtjevu HSP AS kojeg potpisuje predsjednica Vlatka Kovač u kojem ujedno predlažu novi naziv “TRG HRVATSKIH BRANITELJA”

hsp as

Turopoljka.com