Prijava

Vaša prijava

Ne trebate pisati poslovni plan. Kreirajte Lean Canvas ili jednostavnu skicu umjesto toga!


Saznajte zašto 9 od 10 početnika propadne radi izrade krivih proizvoda.

Poslovni planovi traju predugo dok se napišu i pretežno se nikad ne čitaju, ali dokumentirati svoje pretpostavke jasno i jednostavno je ključ svega. Skica može riješiti vaše probleme planiranja kroz 20 minuta sažeto na jednoj stranici.

Zašto napraviti takvu skicu ili skice umjesto Poslovnog plana? Prvo bi bio razlog što u jednom popodnevu možete napraviti više takvih poslovnih modela. Ovakav način vas tjera da sažmete glavnu bit vaše usluge ili proizvoda što ju čini uvelike lakšom za brzinsko predstavljanje vaše ideje investitorima. Takav model se puno lakše dijeli s ostalima što znači da će ga pročitati puno više ljudi. Bez obzira da li tražite investitora ili radite skicu za potrebe predstavljanja svom timu lagano je predstavljanje potrebnog na jednostavan i efektivan način.

Na internetu možete naći razne stranice gdje se možete ulogirati preuzeti predložak za popunjavanje, jedan od linkova na stranicu niže te sam link Power Pointa sa hrvatskom verzijom.

U članku Netokracije, novinarke Mie Biberović možete sažeto, ali detaljno pročitati više o jednostavnom modelu plana http://www.netokracija.com/ash-maurya-running-lean-podim-76545

Jedna od stranica za preuzimanje skice:

https://leanstack.com/lean-canvas/

Lean canvas – hrvatska verzija:

lean-canvas-hrvatska-verzija-1-638


NEXE je bio prejak