Prijava

Vaša prijava

Besplatni alati za posao i olakšanu komunikaciju


Bez obzira koliko mislili da neki dodatni Internet alati koštaju, na tržištu ima puno alata za poduzetnike koji su besplatni za korištenje do određene granice, a  koje malim i srednjim poduzetnicima puno znače za unapređenje komunikacije kako unutar tima tako i sa klijentima.

Tako u vrijeme kad informacija ima sve više, a mjesta na našim računalima sve manje možete početi koristiti alate kao što je Drop Box (https://www.dropbox.com/?landing=cntl), Google Drive (https://www.google.com/drive/ ) ili OneDrive (https://onedrive.live.com/about/hr-hr/ ).

Odluka je na vama koje usluge koristiti da se prestanete zabrinjavati gdje ćete pohraniti silne podatke koje želite sačuvati.

Osim toga komunikacija s vašim klijentima je vrlo važna u današnjem svijetu kad je konkurencija velika i  globalna, a klijenti vrlo brzu zaboravljaju s obzirom na puno informacija i poruka koje svakodnevno dobivaju. Poanta je da ne postanete zaboravljeni od strane potrošača. Tu je jedan od alata MailChimp (https://mailchimp.com/ ) putem kojeg možete slati Newslettere do 2000 klijenata na mjesec besplatno te ih na lijep način podsjetiti na vas i pružiti im nove obavijesti koje im mogu koristiti vezane za vaše poslovanje.

Google ima veliki broj aplikacija ciljano izrađenih za male i srednje poduzetnike kojima se možete koristiti u razne svrhe. Trebate se registrirati na Googlu te možete s istim podacima biti ulogirani na sve alate koje koristit (ukoliko želite), a da su od strane Googla. Neki od njih su:

Google Docs putem kojeg možete otvoriti, editirati i kreirati potrebne dokumente.

Link:  https://docs.google.com/document/u/0/

Google Slides pute kojeg možete otvoriti, editirati i  izraditi potrebne prezentacije.

Link: https://docs.google.com/drawings/d/1syKdaRnwQ4h0lJPVVhwPSmfegHXEZKkQdmU34QC57FM/edit

Google Drawings putem kojeg možete kreirati dijagrame i grafove

Link: https://docs.google.com/drawings/d/1syKdaRnwQ4h0lJPVVhwPSmfegHXEZKkQdmU34QC57FM/edit

Google Sheets putem kojeg možete otvarati, editirati i kreirati proračunske tablice.

Link: https://www.google.com/sheets/about/?usp=about_products

Google Forms putem kojeg možete kreirati ankete

Link: https://www.google.com/forms/about/?usp=about_products

Google My Business vam služi za vidljivost na internetu i kratak opis vas, kao vašeg radnog vremena, lokacije, slika pa čak i virtualni hod kroz vaše poslovanje.

Link: https://www.google.hr/business/

Potrošački barometar (Consumer Barometar) je zanimljiv alat putem kojeg možete saznati puno informacija o načinu razmišljanja ljudi i na koji način koriste tehnologiju, u koje doba dana pretražuju i sa kojih uređaja (važno za marketing i podešavanje kampanja), što ih potiče na kupnju i na koje načine konzumiraju određene proizvode, zašto kupuju van države i mnogo drugih sitnica koje bi bile važne za vaš segment poslovanja.

U svakom slučaju zanimljiv alat za dobivanje informacija o potencijalnim klijentima i da posluži kao smjernica za izradu marketinške strategije.

Link: https://www.consumerbarometer.com/en/

Google kalendar u današnje vrijeme neizbježan alat putem kojeg nećete zaboraviti na sastanke, pozive ili bilo koji drugi event sa detaljima koje trebate za isto, blizu ili daleko u budućnosti. Svakom se desilo da smetne s uma neke stvari za kojim žalite da ste propustili zbog pregršt obveza u danu.  Koristan je kako u poslovne tako i u privatne svrhe.

https://calendar.google.com/calendar/render?hl=en&pli=1

 

Ukoliko trebate pomoć slobodno nam se obratite.