Prijava

Vaša prijava

Nova mjera – Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19)


 

Uslijed novonastale situacije i posljedica uzrokovanih posebnim okolnostima uvjetovanih koronavirusom COVID – 19 Vlada RH donijela je paket gospodarskih mjera koje se odnose na zadržavanje radnih mjesta u najugroženijim sektorima stoga je Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na danas održanoj sjednici revidiralo je postojeće mjere aktivne politike zapošljavanja te usvojilo nove mjere.

Nova mjera – Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID – 19)
Odnosi se na poslodavce pogođene učincima koronavirusa COVID 19 u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i pića, prijevoza i skladištenja, na radno – intenzivne djelatnosti unutar prerađivačke industrije – tekstil, odjeća, obuća, koža, drvo i namještaja te poslodavce koji ne mogu obavljati djelatnost sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) i na druge poslodavce koji mogu dokazati utjecaj posebnih okolnosti.
Visina subvencije:
  • iznos od 3.250,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u punom radnom vremenu
  • iznos do 1.625,00 kuna mjesečno po radniku koji radi u nepunom radnom vremenu
  • srazmjerni dio iznosa od 3.250,00 kuna ili 1.625,00 kuna po radniku za vrijeme koje nisu radili prema Odluci Stožera civilne zaštite
Mjera se ne odnosi na poslovne subjekte čiji su osnivači Republika Hrvatska, županije i jedinica lokalne samouprave i imaju vlasničke udjele od 25% ili više, uz izuzeće poslodavaca iz Sektora C: Prerađivačka industrija i Sektora I: Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Razdoblje i trajanje potpore je od 1. ožujka 2020. godine i dalje, a najduže do tri mjeseca.
Zahtjev za korištenje mjere, uz detaljne informacije, biti će moguće podnijeti od ponedjeljka 23. ožujka 2020. preko internetske stranice: www.hzz.hr ili osobno u svim područnim službama/ uredima HZZ-a.
Više informacija o mjeri pročitajte ovdje.