Prijava

Vaša prijava

VVG donirao računala mališanima u Bukevju i Veleševcu


p1220404
p1220398
p1220396
p1220392
p1220391
p1220390
p1220388
Veleučilište Velika Gorica doniralo je osam računala područnim školama u Veleševcu i Bukevju. Tom prigodom Područnu školu u Bukevju. koja je dobila pet računala, posjetili su danas dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. U školi im se pridružio i načelnik Općine Orle, kojoj Bukevje teritorijalno i pripada, Ivan Petko.
Donacijom računala Veleučilište je dalo svoj doprinos, prije svega, potrebama ovih mališana. Među njima je mnogo i onih kojima su to prva računala i na kojima će dobiti svoja prva informatička znanja.

-Ja sam se danas skoro rasplakao kada sam vidio kako su oni to primili. To je tek početak i mislim da se ovoj akciji trebaju pridružiti i drugi. Predivan je osjećaj kada vam djeca to vrate osmjehom. Ja to nikada neću zaboraviti. I dalje ćemo pomagati i podržavati ovakve akcije- rekao je dekan Toth.
Mališani su dekanu darovali zahvalnice koje su sami izradili sa svojim učiteljima.
-Da bi napravili kvalitetne uvjete da se naša djecu mogu obrazovati trudimo se napraviti ravnotežu jer svakom djetetu treba osigurati primjeren prostor i uvjete za obrazovanje i odgoj. Upravo zbog toga smo pokrenuli ovu akciju kojoj se prvo odazvalo velikogoričko Veleučilište koje je doniralo ova računala. Ovo će biti kontinuirana akcija, te ovom prilikom pozivamo sve da nam se jave- pozvao je gradonačelnik Barišić.
Naime, osim informatičke opreme, djeca ove škole sigurno bi se radovala i školskom igralištu jer školsko je dvorište prazno. Nema niti jedne ljuljačke.

Škola u Bukevju, koja ima 56-ero učenika u četiri razreda, izgrađena je prije 156 godina.
Danas ona pripada novoj i modernoj Osnovnoj školi Novo Čiče te je u ime svih malih osnovnoškolaca na donaciji zahvalila ravnateljica Sanja Povoljnjak.

Post VVG donirao računala mališanima u Bukevju i Veleševcu je prvi puta viđen na VVG.hr.