Prijava

Vaša prijava

VVG na prvom aeromitingu u Velikoj Gorici


Kod Zrakoplovno-tehničkog centra održan je prvi “AIRVG 2017 – Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici”, na kojemu je sudjelovalo i Veleučilište Velika Gorica.
U subotu je tako ZTC prvi puta posjetiteljima otvorio vrata svojih hangara Na izložbi zrakoplova, takozvanom static displayu, posjetitelji su razgledali vojne i civilne zrakoplove – MIG-21, kanader, Air Tractor, helikopter Mi-8, a imali su priliku vidjeti i ”Osvetnik Dubrovnika” – legendarni MiG-21 kojim je ratni vojni pilot Ivan Selak 15. svibnja 1992. godine prebjegao iz JNA u Hrvatsku.
Najatraktivniji je bio letački program u kojem su sudjelovali MiG-2, zatim Akro grupa ”Krila Oluje” te helikopter Zrakoplovne jedinice Specijalne jedinice MUP-a i helikopter HRZ-a, ali i velik broj civilnih zrakoplova.
U izlagačkom dijelu programa predstavili su svi potpisnici Povelje prijateljstva ”Grada zrakoplovstva” – Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana, Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola ”Rudolf Perešin”, Aeroklub Velika Gorica, Grad Velika Gorica, Turistička zajednica Velike Gorice te Veleučilište Velika Gorica. Uz studente studija Održavanje zrakoplova, koji su bili zaduženi za podjelu naših promotivnih materijala i upoznavanja posjetitelja sa ovim specifičnim studijskom programom, bio je i naš alumni Tihomir Božić koji je svojom letjelicom na daljinsko upravljanje privlačio i velike i male. U našem izložbenom programu bili su i studenti studija očne optike koji su posjetiteljima mjerili oštrinu vida.


Foto: Josip Škof, VG danas i VVG

Post VVG na prvom aeromitingu u Velikoj Gorici je prvi puta viđen na VVG.hr.