Prijava

Vaša prijava

Potpisan sporazum o suradnji VeleučIlišta i Auto Gašparića


gasparic_grupa_logo
Veleučilište Velika Gorica i Auto Gašparić potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji koji će pridonijeti jačanju i širenju poslova i projekata na području stručnog obrazovanja kadrova za održavanje motornih vozila i logistike, kao i za provođenje stručne prakse te obostranog razvoja i promicanja, Veleučilišta s jedne, i tvrtke Auto Gašparić, s druge strane.

Naime, ovim potpisom sporazuma dogovorena je trajna poslovna suradnja kroz niz aktivnosti, od organiziranja Dana otvorenih vrata, održavanja stručne prakse za studente Veleučilišta u Hrvatskoj i u inozemstvu kroz distributivnu mrežu automobilskih brendova koje zastupa ova tvrtka, organizacije stručnih posjeta servisima grupe Auto Gašparić, organizacije zajedničkih stručnih skupova kao i sudjelovanja djelatnika auto kuće u nastavnom procesu Veleučilišta pa do stipendiranje izvrsnih studenata, ali i školovanje djelatnika Auto Gašparića.
Gasparic_sporazum
Tu su i brojni planovi na provedbi zajedničkih projekata, poput donacija za uređenje laboratorija, provedbe razvojnih i istraživačkih projekta, ali i međusobne promocije obrazovne ustanove i gospodarskog subjekta koji jedno drugom daju potporu i pomoć u zajedničkom cilju obrazovanja stručnih kadrova i njihovog zaposlenja na sve konkurentnijem tržištu.

Suradnja Veleučilišta i Auto Gašparića konkretizirana je zaposlenjem trojice završenih studenata Veleučilišta Velika Gorica.
-Od samih početaka surađivali smo s tvrtkom Auto Gašparić i sada je ta suradnja postala vrlo snažna. Treba ulagati u kadrove i tom smo cilju zajednički pristupili. Studenti koji će u Auto Gašparić odlaziti na praksu pokazat će koliko imaju afiniteta prema tom poslu, a onda će, prema tome, dobiti i mogućnost zapošljavanja. Auto Gašparić gospodarski je subjekt za kojega školujemo naše studente, provjeravamo ih kroz praksu i dobivamo povratnu informaciju kako prilagoditi studijski program prema zahtjevima gospodarstva. Mislim da je to najbolji način kako biti bolji, uspješniji i kvalitetniji-, rekao je na potpisivanju Sporazuma o poslovnoj suradnji dekan Veleučilišta, mr. sc. Ivan Toth.

-Želimo imati obrazovane ljude sa čvrstom podlogom i to na raznim funkcijama, da možemo dalje graditi naše poslovanje. Ovaj je ugovor početak, nadam se, dugotrajne suradnje koju svakako želimo intenzivirati. Naš je interes u mogućnosti selekcije najboljih i najkvalitetnijih kadrova koji dolaze iz Veleučilišta Velika Gorica. Auto Gašparić je na svjetskom tržištu, izloženi smo stalnom utjecaju najnovijih tehnologija i stoga je potrebno i stalno obrazovanje i usavršavanje kadrova da bi bili u trendu. To nam Veleučilište može ponuditi-, rekao je Vladimir Starčević, brand menager u Auto Gašpariću.

-Mi koristimo kapacitete tvrtki s kojima poslujemo, a one dobiju kvalitetne, obrazovane mlade ljude te imaju mogućnost da dugoročno prate obrazovanje kadrova koje trebaju- dodao je pročelnik studija Održavanje motornih vozila, prof.dr.sc. Dinko Mikulić. Inače, na ovom je studiju trenutno oko 150 studenta, a neki od njih bi dio svoje prakse mogli provesti i u nekoj od susjednih zemalja s kojima surađuje Auto Gašparić.

Auto Gašparić ima i drugih područja u kojima kroz buduće vrijeme može računati na studente Veleučilišta Velika Gorica, prije svega, to se odnosi na studij informatike, a tu je onda nova prilika za neke nove ljude koji će svoje znanje, stečeno na Veleučilištu, uložiti u gospodarski razvoj svoga grada, svoje regije, i na kraju krajeva, svoje zemlje. U svakom slučaju, ovo je i dobar primjer uključivanja Veleučilišta u lokalnu i širu zajednicu jer pokazuje da prepoznaje interese vlastitog okruženja, ali i iskazuje želju da pomogne u njegovom razvoju.

Uz poslovnu suradnju s Autokućom Gašparić, Veleučilište već dugi niz godina surađuje i s drugim gospodarskim subjektima koji su u svom djelokrugu rada prepoznatljivi. To su, prije svega, Centar za vozila Hrvatske, Auto Hrvatska, Porsche Croatia, DOK-ING d.o.o. i drugi. Studenti Veleučilišta odlaze tako na praksu u renomirane tvrtke koje se na bio koji način bave proizvodnjom, održavanjem, prodajom ili postprodajom motornih vozila, a suradnja obrazovnih ustanova i gospodarskog sektora neprocjenjiva je kod zapošljavanja, što je zapravo krajnji cilj Veleučilišta, omogućiti svojim studentima lakši put do posla.

Južnokorejci su prepoznali Zagrebačku županiju kao turističku destinaciju