Prijava

Vaša prijava

Naši studenti na praktičnoj nastavi u Prvomajskoj


Veleučilište Velika Gorica i tvornica alatnih strojeva Prvomajska Zagreb potpisali su Sporazum o poslovnoj i stručnoj suradnji. Na temelju sporazuma, danas je organiziran praktični dio nastave za studente prve godine preddiplomskih stručnih studija Održavanje motornih vozila i Održavanje zrakoplova na zajedničkom kolegiju Inženjerska mjerenja u prostoru Prvomajske koji se nalazi u velikogoričkom naselju Vukovina.
Studenti su se okupili ispred Veleučilišta te su organiziranim prijevozom krenuli u Prvomajsku na praktični dio nastave.
Tamo su se upoznali s povijesti tvrtke, razgledali su proizvodni pogon, strojnu obradu, montažu i servis. Studentima je prikazana važnost i organizacija tehničke kontrole na ulaznu, međufaznu i završnu kontrolu. Imali su priliku vidjeti i mjerne uređaje koji se u tu svrhu koriste. Studenti su također mogli mjeriti dijelove pomičnim mjerilom, mikrometrom, zatim kontrolnikom tolerancije provrta i navoja te etalonskim graničnim mjerilom duljine prema u tu svrhu priloženom nacrtu. Nakon završetka praktične nastave, studenti su se vratili na Veleučilište.

Objava Naši studenti na praktičnoj nastavi u Prvomajskoj pojavila se prvi puta na VVG.hr.