Prijava

Vaša prijava

Maksimirski Minus Zwei cener

[]

Budući da je ovogodišnji „Maksimirski Minus Zwei cener“ posvećen borbi protiv plućne hipertenzije, utrka se održala pod sloganom „Ostani bez daha za PH“. Osim krosa od 8 km, održana je trka građana od 2 km, svi zajedno tračali su u najljepšoj utrci grada Zagreba.
Trku ni ove godine nosu propustili neki naši djelatnici, njeni najvjerniji članovi.
Uoči trke je ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo održana konferencija za medije. O važnosti fizičke aktivnosti za zdravlje i plućnoj hipertenziji govorili su dr. sc. Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“, Andrija Damjanović iz Atletskog kluba Maksimir, Ana Mirenić, savjetnica za marketing i odnose s javnošću Veleučilišta Velika Gorica, Zdenka Bradač, predsjednica udruge „Plava krila“ i Milan Čolić, pomoćnik pročelnika u Gradskog ureda za sport i mlade.

Kao i dosad, ovaj rekreativni događaj je popraćen i edukativnim zdravstvenim programom s fokusom na važnost kretanja i rekreacije. Bivši vrhunski sportaši i olimpijci su podržalii ovogodišnju u trku, a prigodno je predstavljen i europski projekt „Active in Sport Again 2020. – 2021.“ Cjelokupni program održan je na livadi kod Mogile, a stazu utrke osiguravali su planinari iz Planinarskog društva „Matica“ koji su vjerni partner utrke.

Objava Maksimirski Minus Zwei cener pojavila se prvi puta na VVG.hr.


Da se ne zaboravi...