Prijava

Vaša prijava

PILOT PROJEKT – ORGANIZACIJA SUSTAVA ODVOJENOG PRIKUPLJANJA OTPADA


Poštovani korisnici,

Društvo VG Čistoća d.o.o. započelo je s provedbom Pilot projekta koji ima za svrhu testiranje organizacije sustava odvojenog prikupljanja otpada i smanjenje količina miješanog komunalnog otpada kojeg se trajno odlaže na odlagalištu otpada.

Cilj pilot projekta je povećati ukupne količine odvojeno prikupljenog otpada na razinu utvrđenu Planom gospodarenja Grada Velike Gorice prema kojem bi količine odvojeno prikupljenog otpada do 2020. godine trebale doseći razinu od 50% ukupne količine proizvedenog otpada, dok je do sad ostvareni postotak odvojeno prikupljenog otpada za grad Veliku Goricu ispod 16%.

U I fazi Pilot projekta implementacija sustava od vrata do vrata obuhvatila bi stambene zgrade u gradskim naseljima, kojima će za te potrebe biti dodijeljene dvije vrste posuda za odvojeno prikupljanje otpada:

  • žute posude, u koje se zajedno odlažu plastika i limenke te
  • plave posude za papir.

 

Broj posuda koje će biti dodijeljene po ulazima u stambenim zgradama ovisiti će o broju stanara u ulazu, a pražnjenje ovih posuda obavljati će se jednom tjedno, u pravilu na dan odvoza miješanog komunalnog otpada.

U vremenu provođenja pilot projekta prikupljati će se podaci o količinama i kvaliteti odvojeno prikupljenog otpada te izvršiti analiza prikupljenih podataka koji će onda poslužiti kao temelj izrade operativnog projekta za uvođenje novog sustava odvojenog prikupljanja otpada za cijelo područje Grada Velike Gorice. Također će se izvršiti analiza investicijskih i operativnih troškova novog sustava te kalkulacija ostvarenih ušteda.

U ovoj I fazi Pilot projekta ne planira se izmicati posude za miješani komunalni otpad jer se ovim projektom još uvijek ne uvodi odvojeno prikupljanje biorazgradivog otpada te će se miješani komunalni otpad i dalje odvoziti u dosadašnjem režimu.

O daljnjem tijeku Pilot projekta biti ćete obaviješteni pisanim putem.

Za detaljnije informacije vezano na provedbu Pilot projekta možete postaviti upit na e-mail adresu:  vgcistoca@vgcistoca.hr ; ivan.persin@vgcistoca.hr  ili na telefon: 01-6370-160; 01-6370-167